انتشار کتاب «اطلس بوم سازگان های حساس دریایی ایران»
کتاب اطلس بوم سازگان های حساس دریایی ایران (خلیج فارس و دریای عمان) چکیده ای از تجربیات 15 ساله پژوهشگران روی سواحل جنوب ایران، توسط سازمان حفاظت محیط زیست منتشر شد.

کتاب اطلس بوم سازگان های حساس دریایی ایران (خلیج فارس و دریای عمان) که با تلاش اساتید دانشگاه های تربیت مدرس، تهران، هرمزگان و شهید بهشتی در ۳۴۰ صفحه و در هفت فصل شامل؛ جنگل های حرّا، پهنه های گلی-ماسه ای، بوم سازگان های تالابی، علف زارهای دریایی، سواحل ماسه ای، سواحل سنگی-صخرهایو آبسنگهای مرجانی به رشته تحریر در آمده است، منتشر شد.
هر بخش این کتاب در برگیرنده اطلاعات جامعی از زیستگاه های مختلف دریایی خلیج فارس و دریای عمان است که شامل ساختار، شرایط زیستی، تنوع زیستی و کارکردی، خدمات بوم شناختی، میزان حساسیت، عوامل تهدید کننده سلامت و پیشنهادهای حفاظتی است. در این کتاب بیش از ۳۵۰ عکس اصیل از زیستگاههای و انواع گونههای مهره داران و بیمهرگان ساکن خلیج فارس و دریای عمان وجود دارد. همچنین ۳۹ نقشه اصیل از پراکنش زیستگاه ها در طول سواحل با استفاده از عکس های هوایی، تصاویر ماهواره ای، اطلاعات مبتنی بر داده های سنجش از دور و کارهای میدانی تهیه و ارائه شده است.
دکتر مهدی قدرتی شجاعی، عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دریا پردیس نور دانشگاه تربیت مدرس از نگارندگان این کتاب، این اطلس را نتیجه تلاش و پژوهش بیش از یک دهه دانشجویان و اساتید در قالب پایان نامه ها، رساله های دانشجویی و طرح های تحقیقاتی دانست.
وی همچنین از حمایت های دانشگاه و زحمات دانشجویانی که در سال های اخیر در سواحل جنوبی کشورمان به منظور دست یابی به اهداف پژوهشی خود از هیچ کوششی دریغ نکردند، تشکر و قدردانی نمود.
گفتنی است با هدف ترویج علم و انجام مسولیت های اجتماعی دانشگاه، نسخه الکترونیک این کتاب با درخواست نویسندگان و موافقت انتشارات به طور رایگان در اختیار همگان قرار گرفته است.