اولین همایش ملی بررسی ابعاد عملیات وعده صادق برگزار شد
اولین همایش ملی بررسی ابعاد عملیات وعده صادق، با حضور کارشناسان و اساتید دانشگاه ها، 11 اردیبهشت ماه در سالن اجتماعات شهید چمران برگزار شد.

در این مراسم دکتر شمس الدینی رییس کانون بسیج اساتید و دبیر این همایش در سخنانی اظهار داشت: پس از جنایات رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بیگناه غزه و تجاوز و حمله به کنسولگری ایران در سوریه و به شهادت رساندن ۷ نفر از فرماندهان و مستشاران ایران در سوریه لازم بود تا پاسخ مناسبی از سوی جمهوری اسلامی ایران داده شود که در نهایت حمله مستقیم از خاک ایران به اسرائیل در دستور کار قرار گرفت و پاسخ قاطعی به رژیم صهیونیستی داده شد.
وی افزود: این عملیات دارای ابعاد مختلفی از جمله نظامی و امنیتی، بین المللی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. در ابعاد نظامی و امنیتی این عملیات تماما با سلاحهای ساخت ایران صورت گرفت که نشان از عدم وابستگی ایران به کشورهای خارج در این زمینه دارد و ما در بحث امنیتی به خودکفایی رسیدیم و نیاز به وارد کردن سلاح از کشورهای دیگر نداریم. جمهوری اسلامی رژیم صهیونیستی را غافلگیر نکرد و چند ساعت طول کشید تا پهبادها و موشکهای ایران به خاک اسرائیل برسد و این امر نشان از اطمینان به قدرت نظامی و تکنولوژیهای موشکی ما دارد و عدم آسیب پذیری رژیم صهیونیستی و گنبد آهنین را زیر سوال برد.
دکتر شمس الدینی یادآور شد: در بعد روابط بین الملل به گفته بسیاری از اندیشمندان غربی، تاریخ غرب آسیا به قبل و بعد از حمله ایران به اسراییل تقسیم میشود و این عملیات، معادلات روابط بین الملل را تغییر داده است و نشان داد هیمنه پوشالی که کشورهای غربی برای اسراییل ساختند، سرابی بیش نبود.
در بعد سیاسی نیز این عملیات، آغازی برای پاسخ به تجاوز اسرائیل بود و ان شالله نابودی این غده سرطانی را به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به ابعاد اقتصادی این عملیات گفت: در بعد اقتصادی با توجه به اینکه امنیت، شرط مهم برای به سرانجام رسیدن قراردادهای اقتصادی در هر کشور است، این عملیات امنیت اسراییل را زیر سوال برد و ضربه اقتصادی را برای این کشور به دنبال خواهد داشت.
رییس بسیج اساتید اضافه کرد: در زمینه پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بحث جنگ هراسی مطرح بود که به گفته کارشناسان اقتصادی، جنگ تاثیر چندانی بر اقتصاد کشور نخواهد داشت.
وی با اشاره به همبستگی و شور وشوق مردم بعد از این عملیات خاطر نشان ساخت: عملیات وعده صادق از بعد اجتماعی نیز باعث ایجاد شور و شعف در جامعه و حس همبستگی بین عقاید سیاسی مختلف گردید که تمامی این موارد را مدیون اقتدار و صلابت تصمیم مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هستیم.
در ادامه این همایش ابعاد مختلف « عملیات وعده صادق» از منظر بین المللی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر سید رضا صدر الحسینی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی این همایش را شروعی برای ثبت عملیات « وعده صادق» در ادبیات، گفتمان سازی و نخبگی در محافل دانشگاهی همانند ثبت عملیات های سرنوشت ساز دفاع مقدس در تاریخ انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: عملیات وعده صادق عملیاتی است که در راستا و امتداد طوفان الاقصی به وقوع پیوست. برای برسی همه ابعاد آن زمان طولانی باید سپری شود چراکه این عملیات در تمام زمینه های ملی و فرا ملی، امنیتی، سیاسی و غیره تاثیرگذار بوده و آثار آن ادامه خواد داشت.
وی ادامه داد: امروز بخش اعظم خاک فلسطین در اختیار رژیم صهیونیستی است. از بین بردن نام فلسطین در اسناد و تاریخ برای رژیم صهیونیستی کار دشواری نیست. حتی ما می بینیم که برای از بین بردن نام خلیج فارس نام های دیگری در برخی منابع و موتورهای جستجوگر اینترنتی آورده شده است. در اسناد ۲۰۳۰ که برای کشورهای عربی منطقه نگاشته شده آمده است که نباید به هیچ عنوان نامی از فلسطین در اسناد و سوابق آورده شود. بنابراین برای ماندگاری فلسطین باید اقدام بزرگی صورت می گرفت.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: مردم فلسطین می دانستند که برای زنده کردن هویت خود باید هزینه بدهند. به طوریکه همراهی، مقاومت و صبر مردم غزه در این ۷ماه رژیم صهیونیستی را به استیصال کشانده است؛ رژیمی که از نظر تکنولوژی نظامی اولین ارتش غرب آسیا محسوب شده و مورد حمایت غرب و کشورهای غربی عضو ناتو و در راس آنها امریکا قرار دارد.
وی با طرح این پرسش که چگونه ممکن است مردم مظلوم با دست خالی در برابر اسرائیل بایستند گفت: صبر بی نظیر مردم فلسطین نشان می دهد که آنها تصمیم خود را برای تحمل سختی، گرفته اند. مسئله مقاومت از سال ها قبل در خانه ها، مساجد، مدارس و دانشگاه های آنها مورد توجه قرار گرفته که باید به عنوان الگویی درس آموز برای مجامع مختلف استفاده شود.
دکتر صدرالحسینی با اشاره به معجزه قرآن در ایجاد صبر و مقاومت در مردم غزه تاکید کرد: هیچ قدرتی به اندازه قرآن نمی توانست مردم غزه را در برابر این همه جنایات صبور کند به طوریکه ما می بینیم هیچ کدام از رزمندگان مقاومت کمتر از ده جز قرآن را حفظ نبودند.
این استاد دانشگاه با ذکر این نکته که عملیات وعده صادق صرفا نظامی نبوده و ابعاد بسیار گسترده تری را شامل می شود گفت: این عملیات در حالی انجام گرفت که برای اولین بار، غرب، مجموعه پدافند فراجوی خود را برای شناسایی و جلوگیری از پهبادهای ایرانی به کار انداخته بود. حتی دو روز قبل از آغاز عملیات ناوچه هایی برای کمک به حوزه پدافند وارد منطقه شدند.
وی با بیان ویژگی های عملیات وعده صادق خاطر نشان کرد: مهمترین ویژگی این عملیات، اراده استفاده از سلاح بومی از سرزمین ایران و توسط فرماندهان ایرانی بود که در سه حوزه؛ میدان، رسانه و دیپلماسی صورت گرفت. به طوریکه بعد از این عملیات، غرب به دنبال ایجاد تغییر در فعالیت های پهبادی خود افتاد.
دکتر حسین عبدالهی فرد، دکتری علوم سیاسی نیز در خصوص این عملیات گفت: امام خمینی (ره) به ما آموخت که مقاومت تنها راه ایستادن و مبارزه با قدرت فرعونیان است که نه تنها فردی بلکه باید به صورت ملی و فرا ملی باشد. اگر ما تنها ملت مقاوم جهان بودیم حذف می شدیم بلکه امروز جبهه مقاومت است که ما را نگه داشته است.
وی ادامه داد: صهیونیست ها می خواستند حرکت نامتعارفی انجام بدهند که پای ما را به جنگ غزه باز کنند که باعث حمله به کنسولگری ایران در سوریه شد. ما وعده داده بودیم اگر عملیات سهوی و عمدی نسبت به ایران در خاک سوریه صورت بگیرد پاسخ داده خواهد شد. بنابراین باید به وعده خود عمل می کردیم.
دکتر عبدالهی فرد با اشاره به اینکه همه کشورها منتظر واکنش از سوی ایران بودند افزود: ما فرصت کمی برای طراحی داشتیم و از طرفی امکان استفاده از اصل غافلگیری وجود نداشت و همه قدرت ها منتظر بودند تا در یک میدان واقعی قدرت ما را آزمایش کنند. بنابراین پهبادها به صورت بارشی متکثر شدند به طوریکه هیچ سامانه ای موفق به هدف قرار دادن آنها نشد.
وی با ذکر این موضوع که بررسی تمام دستاوردهای این عملیات نیاز به زمان زیادی دارد تاکید کرد: به قول فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) این موفقیت، پیروزی اراده ملت ایران بود نه موشک. ما امروز به یک سطحی از بازدارندگی دست پیدا کردیم که به طور رسمی به همه دنیا اعلام می کند که هرگونه تعرض به خاک و شخصیت های ما با پاسخی از درون کشور ما و نه توسط سایر کشورها همراه خواهد بود.
دکتر عبدالهی فر با اشاره به اینکه این عملیات موازنه جنگ را تغییر داد و باعث پایان امنیت در سرزمین های اشغالی شد، افزود: عملیات وعده صادق با کمترین هزینه، بهترین زمان و در بهترین فرصت به پایداری صلح و امنیت در خاورمیانه کمک کرد. هیچ کس گمان نمی کرد پاسخ ایران در حد بالایی از طراحی، شایستگی، اجرا، عملیات اطلاعاتی و سایبری تحقق پیدا کند.
این استاد دانشگاه به همبستگی اجتماعی به عنوان بخشی از دستاوردهای این عملیات اشاره کرد و افزود: بیشتر اساتید ما که متهم به غرب گرایی می شوند از این عملیات استقبال کرده و به آن افتخار کردند. این سطح از همبستگی بین مردم و نخبگان ما در معدود نقاطی از تاریخ به وقوع پیوسته اما در این عملیات و در سطح گسترده آن هم بعد از ادعای دشمنان مبنی بر واگرایی سیاسی در ایران، دستاورد بسیار ارزشمندی برای ما محسوب می شود.
در ادامه دکتر ابراهیم متقی، کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه تهران در این همایش حاضر و به بررسی عملیات وعده صادق از بعد روابط بین الملل پرداخت.
وی با بیان این نکته که ما در عصر انقلاب شبکه و تکنولوژی میکروترونیک قرار داریم تصریح کرد: تاریخ بین الملل ثابت کرده که هرگاه تغییرات تکنولوژیک بوجود بیاید، موازنه قدرت تغییر پیدا می کند. تمام جنگ های منطقه ای و بین المللی بیانگر این مسئله است. بنابراین تحول ابزاری و تکنولوژی نقش مهمی در فرایندهای سیاسی منطقه خواهد داشت.
این استاد دانشگاه ادامه داد: هویت مقاومت زمانی شک می گیرد که قالب های اندیشه ای با ابزارهای قدرت پیوند بخورد که این اتفاق در عملیات صادق رخ داد و تاکید رهبر معظم انقلاب نیز بر این که نوآوری و استفاده از ابزارهای جدید قدرت باید همواره در دستور کار قرار بگیرد، موید این مسئله است.
دکتر متقی با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم غزه گفت: آنچه که ما امروزه در دانشگاه های آمریکا و خیابان های اروپا شاهد هستیم، انعکاس اندیشه هویت و مقاومت در عرصه های مختلف اجتماعی و باور به حقانیت و مظلومیت مردم فلسطین است.
وی اندیشه راهبردی ایران در این عملیات را اندیشه باز دارنده و مبتنی بر واکنش تدافعی عنوان کرد و افزود: روح ایرانی، روحیه مقاومت است نه تهاجمی. این اتفاق برخواسته از اراده ای بود که توانست اعتبار ایجاد کند و به دشمنان نشان داد ایران آمادگی کامل برای انجام واکنش در برابر ضربه های بعدی را دارد.
دکتر مصطفی مصلح زاده به عنوان سخنران دیگر همایش، با ذکر این مسئله که بحران فلسطین مهمترین بحران قرن ۲۱ است به بیان تاریخچه اشغال فلسطین توسط اسرائیل پرداخت.
دکتر مصلح زاده رهبری امام خمینی را باعث تغییرات استراتژی مقاومت در منطقه دانست و تاکید کرد: رهبری دینی بلوک مقاومت توسط امام خمینی تحول بزرگی در منطقه ایجاد کرد و باعث شد استراتژی مقاومت شکل جدیدی به خود بگیرد که نتیجه آن جنگ ایران و عراق، جنگ لبنان و شروع جنگ غزه از سال ۲۰۰۸ تا به امروز است. تمام این جنگ ها با وجود مساوی شدن باعث شکسته شدن هیمنه پوشالی اسرائیل شد. به طوریکه در آخرین جنگ اسرائیل و غزه، این محور مقاومت بود که جنگ را شروع کرد.
وی درباره شروع جنگ توسط جبهه مقاومت گفت: طبق اطلاعات به دست آمده از منابع و اسناد اسرائیلی، رژیم صهیونیست به دنبال برنامه ریزی برای جنگ علیه غزه بود بنابراین حماس با هوشمندی قبل از اقدام اسرائیل، جنگ را به داخل اسرائیل کشاند و باعث شد بسیاری از توازن های منطقه ای شکست بخورد.