سومین گردهمایی دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد
مراسم روز بین الملل دانشگاه تربیت مدرس و سومین گردهمایی دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه 22 مهر در سالن اجتماعات شهید چمران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که با حضور هیأت رئیسه دانشگاه، رؤسای دانشکدهها و مدیران سازمان امور دانشجویان وزرات علوم برگزار شد، دکتر عبدالامیر علامه رئیس واحد بین الملل و مدیر روابط علمی-بین المللی دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: همزمان با مهرماه و آغاز سال تحصیلی در ایران، امروز در کنار یکدیگر سومین جشن ورود دانشجویان بین الملل دانشگاه را با هدف آشنایی بیشتر برگزار میکنیم. واحد بین الملل دانشگاه کلیه امور آموزشی-پژوهشی، کنسولی و رفاهی دانشجویان بین المللی را رصد و پیگیری می کند و خدمتگزار دانشجویان خارجی است.
دکتر علامه با اشاره به جایگاه برتر دانشگاه تربیت مدرس در میان دانشگاههای ایران خاطر نشان کرد: دانشگاه تربیت مدرس با ۴ دهه فعالیت آموزشی-پژوهشی در دورههای تحصیلات تکمیلی، یکی از دانشگاههای برتر ایران است و دارای جوی صمیمی، دوستانه و برخوردار از اساتید برتر کشور و امکانات مطلوب است.
وی در ادامه گزارش مختصری از فعالیتهای واحد بین الملل دانشگاه ارائه کرد و گفت: طی دو سال اخیر تقاضا برای تحصیل در دانشگاه تربیت مدرس از طرف متقاضیان خارجی افزایش داشته است. هم اکنون ۷۰۰ پرونده در دست بررسی و در حال طی کردن روند پذیرش در گروههای آموزشی است. کیفیت مطلوب آموزشی-پژوهشی دانشگاه باعث افزایش تقاضاها شده است.
مدیر روابط علمی-بین المللی دانشگاه افزود: دانشجویان غیرایرانی مشغول تحصیل در دانشگاه تربیت مدرس ۴۴۲ نفر هستند که امیدواریم تا بهمن ماه این رقم به ۶۰۰ دانشجو برسد. در سال گذشته ۲۳۵ دانشجوی غیر ایرانی پذیرش کردیم که این تعداد نسبت به سال ۱۴۰۱ جهش قابل ملاحظهایداشته است. در حال حاضر بیشترین دانشجوی خارجی در دانشکدههای علوم انسانی، علوم پزشکی و مدیریت و اقتصاد و اغلب از کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، لبنان و چین هستند. به لحاظ مقطع تحصیلی نیز دانشجویان غیر ایرانی شاغل به تحصیل در دوره دکترا سه برابر دانشجویان کارشناسی ارشد میباشند.
دکتر علامه با اشاره به دریافت جایزه ثریا توسط دانشگاه تربیت مدرس در دو سال متوالی به دلیل کارنامه مطلوب واحد بین الملل اضافه کرد: برنامههای واحد بین الملل برای دانشجویان خارجی به جز موارد آموزشی و پژوهشی، شامل برگزاری دورههای مهارتی و دانش افزایی نیز میشود. بحث بیمه سلامت، به روزرسانی سایت دانشگاه به زبان انگلیسی و عربی، پیگیری امور کنسولی (اخذ ویزا، اقامت، تردد دانشجو)، برنامه بازدید از اماکن تاریخی، مذهبی و جاذبههای فرهنگی از جمله اموری ست که توسط این واحد پیگیری و اجرا شده است.
در بخش دیگری از این گردهمایی دکتر یوسف حجت سرپرست دانشگاه، ضمن خوشامدگویی به دانشجویان بین الملل و دانشجویان نو ورود خارجی گفت: دانشگاه تربیت مدرس دارای ۷۵۰ استاد، ۱۷ دانشکده، حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۴۶۰ دانشجوی غیر ایرانی از ۱۰ کشور است. اساتید دانشگاه تربیت مدرس به دلیل ویژگی تحصیلات تکمیلی بودن آن، وقت و توجه بیشتری به دانشجویان اختصاص میدهند.
وی به اهمیت ارتباطات بین المللی اشاره و تأکید کرد: ما در جامعه بین الملل زندگی میکنیم و باید بتوانیم ارتباطات خود را با دنیا بیشتر کنیم. تعداد متقاضی خارجی برای تحصیل در دانشگاههای ایران نیز رو به افزایش است. امیدواریم دانشگاه تربیت مدرس نیز تعداد دانشجویان بین الملل خود را گسترش دهد.
دکتر حجت از دوران دانشجویی به عنوان بهترین سالهای عمر انسان یاد کرد و گفت: سالهای دانشجویی از بهترین و شیرینترین سالهای عمر انسان است. برای دانشجویانی که به منظور تحصیل به کشورهای دیگر سفر میکنند، این دوران بنا به شرایط کشور میزبان و تفاوتهای فرهنگی، میتواند بسیار جذاب و از سویی چالش برانگیز باشد. این بستگی به خود دانشجو و نحوه نگاه او به زندگی دارد. میتوان در این دوران فقط نکات خوب، مثبت و زیباییها را دید، مشکلات را نادیده گرفت و شاد بود و لذت برد. میتوان هم به جنبههای منفی، معضلات و تفاوتهای فرهنگی پرداخت، غمگین بود و زندگی را سخت گذراند. این خود انسان است که انتخاب میکند از شادی ها، لذت ها، دوستیها و محبتها استفاده کند یا دلسرد و منفی باشد.
وی ادامه داد: کشور ایران، کشوری زیبا، چهار فصل با طبیعتی چشم نواز، برخوردار از کویر و جنگل، غنی از آثار باستانی، تاریخی و مذهبی با مردمانی مهمان نواز و مهربان است. امیدوارم که از زندگی در ایران لذت ببرید و دوستان خوبی پیدا کنید. همچنین پس از بازگشت به کشورتان سفیر خوبی برای ایران بوده و کشور ما را به هموطنان خود معرفی کنید. موجب ایجاد روابط فرهنگی، تجاری و… بین کشور خودتان و ایران باشید و این دوستیها و ارتباطات را برای همیشه حفظ کنید.
دکتر کیانوش سوزنچی مدیر کل امور دانشجویان بین الملل سازمان امور دانشجویان طی سخنانی از کیفیت بالای دانشگاههای ایرانی در خاورمیانه و دنیا همچنین ویژگیهای طبیعی، تاریخی، مذهبی کشورمان و زبان فارسی به عنوان برخی دلایل استقبال دانشجویان خارجی جهت تحصیل در ایران نام برد و تصریح کرد: در حال حاضر در دانشگاههای زیرمجموعه وزرات علوم و وزارت بهداشت، ۴۰ هزار دانشجوی بین الملل عمدتا از کشورهای عراق، پاکستان، لبنان، هندوستان، سوریه، افغانستان مشغول به تحصیل هستند. در ۱۰ سال گذشته روند جذب دانشجوی غیر ایرانی رو به رشد بوده و در پایان برنامه هفتم توسعه باید به عدد ۳۲۰ هزار دانشجو بین المللی برسیم.
وی یادآور شد: برای دستیابی به این هدف، بخشی از کار به دانشگاهها برمی گردد که باید در زمینه جذب دانشجوی خارجی و استفاده از ظرفیتهای خود گامهای بهتری بردارند. دانشگاه تربیت مدرس با توجه به امکانات و تنوع رشتههاییکه دارد و نسبت دانشجو به استاد در آن از قابلیت بسیار بالایی در پذیرش دانشجوی غیر ایرانی برخوردار است که انتظار میرود در این راستا بهتر حرکت کند.
دکتر سوزنچی اضافه کرد: ما نیز در اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان دانشجویان اقداماتی را جهت تسهیل امور دانشجویان خارجی انجام داده و در دست پیگیری داریم. ایجاد کانون دانش آموختگان غیر ایرانی دانشگاههای کشور، پیگیری موارد مربوط به ورود و خروج مکرر دانشجویان، اقامت دوره تحصیل در ایران (کاهش مراجعه به پلیس و نیروی انتظامی)، تعرفههای پزشکی یکسان با دیگر دانشجویان، تأمین بیمه و… برخی از این اقدامات است.
وی همجنین از بورسیه کردن دو دانشجوی اول که از ملیت جدید در دانشگاهها جذب میشوند خبر داد و گفت: با هدف ایجاد روابط بیشتر و جذب ملیتهای دیگر به دانشگاهها پیشنهاد دادیم در صورت جذب دانشجو با ملیت جدید، دو نفر ابتدایی آنها را بورسیه خواهیم کرد. در حال حاضر نیز ۴ تا ۵ هزار دانشجوی بورسیه داریم. از دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه تربیت مدرس انتظار داریم ضمن انتقال تجربههای زیستی خود به هموطنانشان، برای پذیرش دانشجو از طریق خود دانشگاهها و یا مؤسسات رسمی اقدام کنند.
در بخش دیگری از این مراسم حجت الاسلام دکتر ساداتی نژاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن اشاره به اخبار و وقایع جنگ غزه و بمباران جنوب لبنان گفت: اتفاقات چند ماهه اخیر دل هر انسانی را مجروح و به درد آورده و زندگی را برای آدمی در جای جای دنیا دشوار و تحمل ناپذیر کرده است.
وی به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) اشاره و تشریح کرد: حضرت محمد (ص) در حدیثی میفرمایند: «کسی که برای طلب علم هجرت میکند تا زمانی که از آن سفر بازگردد، همچون مجاهد فی سبیل الله است». شما دانشجویان غیر ایرانی مسیری را طی میکنید که بزرگان علم و حکمت مانند بوعلی سینا، غزالی و… قرنها پیش طی کرده اند. علما و بزرگانی که برای آموختن و یادگیری سفر کردند و سختی هجرت را به جان خریدند.
دکتر ساداتی نژاد در ادامه اظهار داشت: اکثر دانشجویان خارجی ما، شرقی هستند. یک نقطه مشترک بین همه ما وجود دارد و آن قلبهای پاک، پیوند با تاریخ و تمدن غنی و دغدغههای یکسان است. همه ملل شرق دنیا دغدغه آزادی، عدالت، اخلاق و معنویت دارند. ملت ایران نیز همواره در طول تاریخ دارای مردمانی حق طلب و طرفدار مظلومان بوده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در پایان ضمن اشاره به اجرای برنامههای آئینی- مذهبی و اردوهای فرهنگی- تفریحی برای دانشجویان غیر ایرانی از معرفی یک نماینده به واحد بین الملل و گسترش ارتباطات آن نهاد با دانشجویان خارجی خبر داد.
حافظ خوانی یکی از دانشجویان خارجی، سخنرانی نماینده دانشجویان بین المللی دانشگاه، اجرای برنامه موسیقی سنتی و تقدیر از دانشجویان برتر غیر ایرانی دانشگاه، از دیگر بخشهای مراسم روز بین الملل دانشگاه تربیت مدرس بود.