مراسم «روز ملی آزمایشگاه در دانشگاه تربیت مدرس» برگزار شد
مراسم «روز ملی آزمایشگاه در دانشگاه تربیت مدرس» با حضور کارشناسان و فعالان آزمایشگاه ها و عرصه های پژوهشی دانشگاه 4 اردیبهشت 1403 در سالن اجتماعات شهید مطهری برگزار شد.

دکتر مهدی عبدالهی مدیر آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی دانشگاه در این مراسم به ارائه گزارش عملکرد دو ساله این مدیریت پرداخت و گفت: بنا به ضرورتهای موجود از بهمن سال ۱۴۰۰ مدیریت آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی تشکیل شد و هم اکنون ۹۶ کارشناس در ۵۸۵ آزمایشگاه و عرصه پژوهشی به مساحت ۳۸ هزار متر مربع مشغول ارائه خدمات هستند. بر این اساس به ازاء هر یک کارشناس حدود ۵ آزمایشگاه و ۳۸۰ متر مربع فضای آزمایشگاهی داریم.
وی در تشریح ۳ برنامه کلان مدیریت آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی دانشگاه اظهار داشت: ساماندهی فضاها و تجهیزات آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی، ساماندهی مواد مصرفی، به اشتراک گذاری مواد و خرید متمرکز و همچنین ارتقای بهداشت و ایمنی آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی، ۳ برنامه کلان این مدیریت است که برخی اجرا شده و برخی نیز در سال جاری مورد پیگیری جدی قرار میگیرد.
دکتر عبدالهی در ادامه ضمن ارائه نمودار سازمانی این مدیریت شامل دو اداره و یک واحد، از تصویب مراحل راه اندازی اداره آزمایشگاهها در دانشکدهها خبر داد.
وی از تهیه و تدوین ساختار تفصیلی مدیریت آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی، افتتاح و آغاز به کار رسمی آزمایشگاه مرکزی، برگزاری رویداد شب علم از منظر مسئولیت اجتماعی، حضور فعال در نمایشگاههای ملی و ارائه دستاوردهای پژوهشی، آغاز ارائه خدمات آزمایشگاهی در بستر سامانه گلستان از خرداد ۱۴۰۲، تعمیر اساسی و راه اندازی یک دستگاه پرکاربرد و گران قیمت آزمایشگاهی، تصویب شیوه نامههای متعدد، برگزاری دورههای HSE، ارتقای ایمنی و بهداشت آزمایشگاه ها، تشکیل شورای تخصصی آزمایشگاه ها، عملیاتی کردن شبکه مجازی آزمایشگاها و سامانههای خاتم و گلستان، افزایش درآمدزایی آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی دانشگاه، پیگیری خیرد تجهیزات جدید به عنوان اهم اقدامات و فعالیتهای این مدیریت در سال گذشته نام برد.
دکتر عبدالهی در خصوص عملکرد دانشکدهها در زمینه ثبت تجهیزات آزمایشگاهی در سامانه گستان گفت: تا کنون کمتر از ۳۰درصد از تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه در سامانه گلستان ثبت شده است. در این رابطه برخی دانشکدهها عملکرد ضعیفی دارند. ثبت و معرفی تجهیزات در میزان درآمدزایی دانشکدهها مؤثر است. در حال حاضر دانشکدههای مهندسی شیمی، علوم پایه و فنی و مهندسی درآمدهای قابل توجهی دارند و عملکرد مرکز فناوری دانشگاه نیز به عنوان یک عرصه پژوهشی قابل قبول بوده است. از دانشکدها انتظار داریم در این خصوص عملکرد خود را بهتر کنند چرا که متناسب با عملکرد هر دانشکده از آنها حمایت خواهیم کرد. ثبت ۱۵ هزار و ۵۶۰ مورد تجهیزات و تعداد دو هزار و ۴۳۱ خدمات تعرفه دار نشان میدهد حدود ۲۸ درصد از تجهیزات و خدمات به ثبت رسیده اند.
وی در اشاره به برنامههای آتی مدیریت آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی افزود: توسعه شبکه آزمایشگاه مرکزی، عضویت تعداد بیشتری از آزمایشگاههای دانشگاه در شبکه آزمایشگاهی لبزنت، راه اندازی سامانه اشتراک گذاری مواد آزمایشگاهی، به روز رسانی شیوه نامههای موجود، پایش و ارزیابی عملکرد آزمایشگاهها پس از تصویب شیوه نامه مربوطه و اجرای برنامههای حمایتی بر اساس میزان فعالیت و نحوه عملکرد آزمایشگا ها، فعال کردن واحد فروش مواد مصرفی و واحد تعمیرات تجهیزات آزمایشگاهی، برخی از مهمترین برنامههای آتی این مدیریت هستند.
سخنرانی دکتر غلامحسین رحیمی با موضوع تاریخ آزمایشگاه، سخنرانی دکتر مهدی محسنی با موضوع اهمیت آزمایشگاهها در پژوهش و تولید علم و فناوری و برگزاری مسابقه از دیگر بخشهای این مراسم بود. در پایان برنامه نیز از ۱۳ کارشناس منتخب آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی دانشگاه و اعضای هیأت علمی منتخب تقدیر شد.