مراسم معارفه دانشجویان نو ورود دانشکده علوم پایه برگزار شد
مراسم معارفه دانشجویان نو ورود دانشکده علوم پایه دانشگاه دوشنبه 30 مهرماه 1403 با سخنرانی دکتر سعید سمنانیان در سالن اجتماعات جابربن حیان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر مجید قادری رئیس دانشکده علوم پایه ضمن خیر مقدم به دانشجویان نو ورود به معرفی بخش ها، گروه ها، مدیران و اعضای هیأت علمی گروههای آموزشی پرداخت و گفت: دانشکده علوم پایه دارای ۳ بخش: زمین شناسی، شیمی و فیزیک است و ۴۰ نفر عضو هیأت علمی شامل؛ ۱۴ استاد، ۱۰ دانشیار و ۱۶ استادیار در این دانشکده مشغول تدریس و پژوهش هستند. این دانشکده از ۶۰ آزمایشگاه به مساحت ۴ هزار و ۸۰۰ متر مربع برخوردار است.
وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره اساتید درگذشته و بازنشسته دانشکده، هیأت رئیسه، اساتید مشاور فرهنگی و شورای نظارت دانشکده را معرفی کرد و افزود: بحث آموزش و یادگیری دانش برای یک دانشجو بسیار اهمیت دارد اما در کنار درس به سایر علایق خود مانند ورزش، موسیقی، سفر و… نیز توجه کنید و تک بعدی نباشید. امیدوارم در محیطی مفرح و بانشاط، با انگیزه و روحیه بالا درس بخوانید و با اندوخته درخور و مفیدی از این دانشگاه دانش آموخته شوید.
در بخش دیگری از این برنامه دکتر سعید سمنانیان عضو هیأت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه به سخنرانی پیرامون کاربرد علوم پایه در سایر علوم و زندگی بشر پرداخت. وی در ابتدا با اشاره به اهمیت علوم پایه گفت: علوم پایه بسیار لازم و ضروری است. بدون علوم پایه، بشر رشد و پیشرفتی نخواهد داشت. متاسفانه در کل جهان دانشجویان آنطور که باید از علوم پایه استقبال نمیکنند. مسئولین نیز اهمیت این علوم را درک نکرده اند. اغلب نمیدانند که علوم پایه چه کاربردهایی دارد و چه منافعی از این علوم بدست میآید.
دکتر سمنانیان در ادامه به تشریح مواردی از کاربردهای علوم پایه پرداخت که زندگی بشر را متحول کرده است. «کاربرد تئوری نسبیت در بحث GPS»، «کشف حیات در جایگاه غیر متعارف و شروع تحقیقات در زمینه PCR و تحول در پژوهشهای علمی با استفاده از تکنیک PCR» و «کشف پروتئین فلورسنت سبز GFP از عروس دریایی و کاربرد آن در زیست شناسی مولکولی و سلولی و علوم زیستی» از جمله کاربردهای علوم پایه در رشد و ارتقاء سایر علوم و منافع آن برای بشریت است.
این مراسم با سخنرانی دکتر خامه چیان معاون آموزشی دانشکده در خصوص قوانین و ضوابط آموزشی، سخنرانی دکتر یمینی معاون پژوهشی و فناوری دانشکده در مورد مقررات و شیوه نامههای پژوهشی و اجرای مسابقه دانشجویی ادامه یافت.