• 1403/02/26 - 08:13
  • -تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مراسم گرامیداشت سالروز آزادی خرمشهر و تقدیر از ایثارگران در دانشکده علوم پزشکی برگزار شد

مراسم گرامیداشت سوم خرداد، روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی و تقدیر از ایثارگران 26 اردیبهشت 1403 در دانشکده علوم پزشکی برگزار شد.

نخستین برنامه از سلسله برنامه‌های ویژه گرامیداشت حماسه سوم خرداد، به همت کارگروه فرهنگی و اجتماعی دانشکده علوم پزشکی با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر ساداتی نژاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر دردائی معاون دانشجویی و فرهنگی-اجتماعی دانشگاه، دکتر محسن پور مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران، رسول هوشمند فرمانده حوزه بسیج کارکنان دانشگاه، هیأت رئیسه، اعضای هیأت علمی و کارمندان دانشکده علوم پزشکی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر کاظم نژاد رئیس دانشکده علوم پزشکی برگزاری چنین برنامه‌هاییرا بهانه‌ایبرای یادآوری و تذکر به خودمان قلمداد کرد و گفت: زمانی که برای این برنامه گرد هم جمع می‌شویم در واقع فرصتی است برای یادآوری دورانی که در مقطع آزادسازی خرمشهر گذراندیم. این برنامه فرصتی است برای یادآوری این نکته که ۲۲ ماه مقاومت رزمندگان اسلام در برابر رژیم صدام فقط برای کسب پیروزی در جنگ نبود بلکه آنان مقاومت کردند تا به همگان ثابت کنند کشور ما یک ایران اسلامی قوی و مقتدر است که کسی نمی‌تواند حتی بخش بسیار کوچکی از خاک آن را اشغال کند.
وی افزود: ما به بهانه این روزها و ایام باید به خودمان تذکر دهیم. باید آن از خودگذشتن‌ها و آن رشادت‌ها را یادآوری کنیم. باید یادمان نرود که در آن مقطع چه کسانی از جان شیرین خود، از خانواده و سلامتی خود عبور کردند تا ما به راحتی نفس بکشیم و زندگی کنیم.
دکتر کاظم نژاد تشریح کرد: ۴۰ نفر از اعضای هیأت علمی و کارمندان دانشکده جزء ایثارگران هستند. افرادی که یا خودشان رزمنده و جانباز هستند یا از افراد خانواده آنها در جبهه‌های حق علیه باطل جان فشانی کردند. همچنین ۱۶۴ نفر از دانشجویان دانشکده علوم پزشکی نیز از ایثارگران هستند که خود باعث افتخار و برکت دانشکده است. امروز به دلیل محدودیت‌های موجود از برخی از ایثارگران دانشکده تقدیر خواهیم کرد.
در ادامه دکتر محسن پور که از بازماندگان حماسه سوم خرداد سال ۶۲ است به تبیین عملیات آزادسازی خرمشهر پرداخت و گفت: در جنگ تحمیلی رزمندگان اسلام ۱۰۲ عملیات انجام دادند که حضرت امام (ره) در ۳ عملیات از جمله «خدا آزاد کرد» استفاده فرمودند. اولین مرتبه امام (ره) در عملیات بیت المقدس فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد کرد» و پس از آن برای عملیات آزاد سازی مهران و بار سوم برای عملیات آزاد سازی فاو نیز تکرار کردند که «خدا آزاد کرد».
وی در پاسخ به این سؤال که چرا به این ۳ عملیات این عنوان داده شده است؟ اظهار داشت: امام (ره) همهٔ اعمال را توحیدی می‌دیدند. این حکیم بزرگوار همه چیز را از سمت خداوند می‌دانستند. از طرفی کشورهای بسیاری حامی و پشتیبان صدام بودند. ما از ۴۷ کشور اسیر داشتیم این بدین معنی ست که منابع انسانی ۴۷ کشور به عراق کمک می‌کردند. ۲۷ کشور از طریق مسائل مالی و ارز پشتیبان صدام بودند و ۷ کشور اروپایی بهترین تجهیزات و امکانات پیشرفته را در اختیار رژیم بعثی عراق قرار دادند. در واقع ما در مقابل دنیا ایستادیم و از این رو امام فرمودند که «خرمشهر را خدا آزاد کرد».
دکتر محسن پور اضافه کرد: صدام به قصد ماندن، با انگیزه بسیار و اهداف بزرگ، همچنین پشتیبانی جهانی آمده بود که بماند. عراق ۳۵ روز زمان صرف کرد تا از نقطه صفر مرزی بدون هیج مانعی مسافت ۱۵ کیلومتری را طی کرده و به خرمشهر برسد. در دوره اشغال خرمشهر، صدام مهمات ۲ ماه جنگ را با ۱۲ هزار نیرو در خانه‌های خرمشهر قرار داده و یک دژ درست کرده بود. با این حال رزمندگان اسلام با حداقل امکانات طی ۲۲ روز از ۱۰ اردیبهشت تا ۳ خرداد سال ۶۲ در عملیاتی به طول ۱۱۷ کیلومتر، خرمشهر را آزاد کردند. در عملیات بیت المقدس ۱۲ هزار اسیر جنگی بدون شلیک تیری ساماندهی شدند و این جز توفیق الهی نبود که ما پیروز شدیم.
وی خاطر نشان کرد: در دانشگاه تربیت مدرس در سه سطح اساتید، کارکنان و دانشجویان تعداد بسیار بالایی از ایثارگران حضور دارند. در بین کارکنان شامل اعضای هیأت علمی و کارمندان ۵۰۷ ایثارگر داریم و در حوزه دانشجویی، ایثارگران   20 درصد ظرفیت دانشگاه را شامل می‌شوند. دوهزار و ۱۶ نفر از جمعیت ۱۱ هزار نفری دانشجویان را ایثارگران تشکیل می‌دهند.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر ساداتی نژاد به اهمیت یادآوری خاطران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: ما نسل جبهه و جنگ هستیم و آن دوران معنوی را درک کردیم. نباید اجازه دهیم خاطرات دفاع مقدس به فراموشی سپرده شود.
وی افزود: امام خمینی (ره) همواره بر خواندن و مرور وصیت نامه شهدا توصیه می‌کردند. ما نیز نباید اجازه دهیم گسست پیش آید و ضمن درک نسل امروز، آن‌ها را با شجاعت ها، رشادت‌ها و حماسه‌های دفاع مقدس آشنا کنیم. نباید فرهنگ جهاد و فرهنگ شهادت کم رنگ شود. باید در هر سطح و با هر امکاناتی تلاش کنیم فرهنگ جهاد و فرهنگ شهادت به نسل جدید انتقال یابد.
در ادامهٔ مراسم از ایثارگران حاضر در نشست تقدیر و از کتاب «بچه بازارچه» به قلم حمید قاسمی دانشجوی دکترای مدیریت پروژه دانشکده هنر و معماری رونمایی شد. سپس شرکت کنندگان در این برنامه با حضور در آرامگاه شهدای گمنام دانشگاه ضمن قرائت فاتحه با آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی و شهدا تجدید بیعت کردند.

  • گروه خبری : مراسم و نشست,حوزه دانشکده علوم پزشکی
  • news code : 239

تصاویر