• 1403/02/26 - 08:16
  • -تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آغاز به کار دهمین همایش دو سالانه علوم شناختی در دانشگاه تربیت مدرس

مراسم افتتاحیه دهمین همایش دو سالانه علوم شناختی، 26 اردیبهشت 1403 در سالن جابربن حیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

در این مراسم دکتر حاجی زاده رییس موسسه آموزش عالی علوم شناختی در سخنانی اظهار داشت: علوم شناختی به عنوان یک علم چند وجهی و بین رشته‌ایکمک می‌کند تا فرایندهایی که پشت عملکردهای انسانی است را درک کنیم و برای رفع نگرانی‌های زندگی ماشینی و پر استرس بشر امروز، راه حل ارایه دهیم. آنچه امروز بر ذهن ما می‌گذرد ناشی از فعل و انفعال‌های سلول‌های مغزی است که با شناخت مغز می‌توان به تصمیم گیری‌ها جهت داد.
وی گفت: در دنیای امروز، علوم شناختی نقش مهمی دارد و در زندگی اجتماعی، اقتصاد، حکمرانی و غیره نیز موثر است.
در ادامه دکتر دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: فطرت انسان برگرفته از ذات پروردگار است و تمام صفات خداوند به نحوی در فطرت انسان وجود دارد.   یکی از صفات خداوند آفریننده بودن و آفرینش است و بشر نیز همواره به دنبال آفرینش و خلاقیت بوده است.
وی تصریح کرد: طی سال‌های گذشته به دلیل سهل بودن امور محاسباتی، بشر موفق شده تا ابزارهای محاسباتی خوبی بسازد اما امور شهودی و ادراکی را نمی‌توان محاسبه کرد و قوه ادارک و شهود و اموز ذهن سخت‌تر از کار محاسبات است و بحث علوم شناختی که در این زمینه است  در همه زمینه‌ها از جمله حکمرانی مدیریت جامعه، آموزش و پرورش، سلامت و صنعت حضور دارد و شناخت کارکردها و شبکه مغزی و مطالعه آن برای انسان ابزاری ایده آفرین برای خلقت و آفرینش بوده است.
وی با اشاره به اهمیت علوم و فناوری‌های شناختی خاطر نشان ساخت: بسیاری از دانشمندان معتقدند حوزه هوش مصنوعی در جایی متوقف می‌شود و آنچه موجب پرتاب آن به مرحله بعد خواهد شد، اضافه شدن علوم و فناوری‌های شناختی به هوش مصنوعی است و هر دوی این‌ها به انسان ابزار ادراکی و شهودگر خواهد داد و انسان را به یک ابرانسان تبدیل خواهد کرد.
سپس دکتر محمد تقی جغتایی رییس انجمن علوم اعصاب ایران به تاریخچه علوم اعصاب و شناختی و پیش بینی آینده آن در راستای رفاه و آسایش بشر سخنانی را ارائه کرد و خواستار حمایت هر چه بیشتر دولتمردان و مسئولان از محققان این حوزه شد.
در ادامه این همایش دکتر سید کمال خرازی رییس هیات امنای موسسه آموزش عالی علوم شناختی در سخنانی اظهار داشت: علوم اعصاب و علوم شناختی در کشور ما پا گرفته است و اساتید و دانشجویان بسیار علاقه مند و با انگیزه‌ایدر این رشته فعالیت می‌کنند.
دانش ما نسبت به مغز نه تنها در ایران بلکه در جهان نیز کامل نیست و تلاش‌های دانشمندان دنیا این است که این پدیده پیچیده را بهتر بشناسند و بینند چه طور می‌توان از آن بهتر استفاده کرد.
دکتر تهرانی دوست دبیر علمی همایش به عنوان دیگر سخنران این همایش گفت: خوشبختانه شاهد رشد فزاینده محققان، دانشجویان و اساتید در حوزه‌های مختلف علوم شناختی هستیم و امیدواریم این همایش گامی در جهت ترویج علوم شناختی در کشور باشد.
وی گفت: ۲۴ پنل تخصصی در سه روز همایش با بهره گیری از ۹۶ سخنران برگزار خواهد شد. ۶ سخنران کلیدی نیز در این همایش سخنرانی خواهند کرد و ۳۵ مقاله نیز به صورت شفاهی و ۱۲۵ مقاله به صورت پوستر ارائه خواهد شد و در هر روز از همایش دو پوستر به عنوان پوستر برتر انتخاب خواهد شد که در روز اختتامیه از آن‌ها تقدیر خواهد شد.
همچنین در حاشیه این همایش ۶ کارگاه آموزشی در حوزه‌های علوم شناختی و مغر برگزار می‌گردد.
گفتنی است دهمین همایش دو سالانه علوم شناختی به منظور توسعه فعالیت‌های پژوهشی، تبادل آخرین اطلاعات، تجربیات و یافته‌های تحقیقاتی و گسترش تعامل و همکاری میان دانشگاه‌ ها، مراکز علمی پژوهشی، متخصصان و پژوهشگران این حوزه، توسط دانشکده علوم و فناوری‌های بین رشته‌ایدانشگاه تربیت مدرس و موسسه آموزش عالی علوم شناختی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در سه  محوراصلی شامل روانشناسی و شناخت، علوم اعصاب و فن آوری‌های عصب شناختی در روزهای۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سالن جابربن حیان دانشگاه تربیت مدرس در حال برگزاری است.

  • گروه خبری : مراسم و نشست,حوزه دانشکده علوم و فناوری‌های بین‌رشته‌ای
  • news code : 240

تصاویر