دکتر عبداله زاده: پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
دکتر عبداله زاده در مراسم «روز ملی آزمایشگاه در دانشگاه تربیت مدرس» که چهارم اردیبهشت برگزار شد، از پژوهش به عنوان موتور محرک پیشرفت و توسعه کشور و از آزمایشگاه ها و عرصه های پژوهشی به عنوان موتور محرک پژوهش نام برد.

دکتر امیر عبداله زاده معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه در ابتدای این مراسم ضمن تشکر از مدیر آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی گفت: برگزاری مراسم روز ملی آزمایشگاه فرصت مناسبی برای ایجاد انسجام و نزدیکی بیشتر بین کارشناسان و فعالان آزمایشگاهها و تقدیر از زحمات آنها است.
وی در خصوص اهمیت آزمایشگاهها یادآور شد: پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه کشور است و موتور محرک پژوهش، آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی است. پژوهشهای موفق از آزمایشگاههای پیشرفته و دقیق حاصل میشوند که دارای ویژگیهای خاصی هستند.
دکتر عبداله زاده افزود: یکی از مهمترین مؤلفه های آزمایشگاه موفق، داشتن تجهیزات پیشرفته و دقیق است. اما مهمتر از این مؤلفه، وجود کارشناسان خبره و قوانین و مقررات حاکم بر آن است. عنصر اصلی یک آزمایشگاه موفق، نیروی انسانی یا همان کارشناس است که میتواند بر تجهیزات موجود در آزمایشگاه اثر بگذارد و با نحوه نگهداری از امکانات، نقش مهمی در آزمایشگاه ایفا کند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اضافه کرد: یکی دیگر از وظایف و نقشهای مهم کارشناسان آزمایشگاه، تربیت نیروی انسانی است. دانشجویان زمان زیادی در آزمایشگاه حضور دارند. تعامل کارشناسان آزمایشگاه با دانشجویان بسیار مهم است و در اینجا نقش مهمی در تربیت نیروی انسانی دارند.
دکتر عبداله زاده با اشاره به اهمیت دسترسی پژوهشگران به تجهیزات آزمایشگاهها گفت: برای ایجاد امکان دسترسی مناسبتر به تجهیزات آزمایشگاه ها، اکثر تجهیزات را به صورت شبکهایدر اختیار متقاضیان قرار میدهیم و بدین منظور یکی دیگر از وظایف کارشناسان آزمایشگاه این است که، تجهیزات آزمایشگاهها را به موقع در سامانههای های مختلف مانند گلستان و خاتم ثبت کنند.
وی افزود: ظرفیت آزمایشگاههای دانشگاه و همکاران این حوزه بسیار بیشتر است و امیدواریم دست در دست یکدیگر وضعیت بهتری را در آینده رقم بزنیم. همکاران در آزمایشگاههای دانشگاه گاه کار کارشناسی انجام میدهند و گاهی کار مدیریتی بر عهده دارند اما در پارهایموارد هر دو وظیفه را بر دوش میکشند. یکی از اموری که کارشناسان آزمایشگاه میتوانند انجام دهند، ارائه مشاورههای علمی و آزمایشگاهی به دانشجویان و اساتید است.
دکتر عبداله زاده در پایان ضمن تاکید بر اهمیت آزمایشگاه مرکزی دانشگاه خاطر نشان کرد: توجه به آزمایشگاه مرکزی در اولویت است امیدواریم بتوانیم خدمات بهتری به دانشجویان و پژوهشگران ارائه دهیم. در این راستا باید از نظرات یکدیگر استفاده کنیم. معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه از پیشنهادات همکاران در خصوص جمع گرم و صمیمی کارشناسان آزمایشگاهها و ارتقای کیفیت فعالیت آنها استقبال میکند و در صورت امکان آنها را به اجرا در میآورد.