• 1403/03/08 - 09:45
  • -تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نشست تخصصی «درآمدی بر قابلیت های علم، فناوری و تجارت با رویکرد پیچیدگی اقتصادی» برگزار شد

نشست تخصصی «درآمدی بر قابلیت های علم، فناوری و تجارت با رویکرد پیچیدگی اقتصادی» ۷ خرداد ماه با حضور اعضای هیات علمی در پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

پنجمین نشست از سلسله نشست‌ های تخصصی تحول در دانشگاه؛ استمرار روند یا رخداد شگفتی ساز، با عنوان « درآمدی بر قابلیت‌ های علم، فناوری و تجارت با رویکرد پیچیدگی اقتصادی» با حضور دکتر بهروز شاه مرادی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سیاست کشور، اساتید حوزه اقتصاد، رئیس، معاون و اعضای هیأت علمی پژوهشکده اقتصاد، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
در این نشست دکتر بهروز شاهمرادی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سیاست کشور، درباره پیچیدگی اقتصادی با محوریت؛ شناسایی قابلیت‌ های نوآورانه کشورها، اتخاذ استراتژی مناسب جهت ارتقا اکوسیستم sti و ارائه راهبردها و سیاست‌ ها به سخنرانی  پرداخت.
وی با اشاره به مبانی مفهوم پیچیدگی اقتصادی گفت: این مفهوم از سال ۲۰۰۶ شکل گرفته که در آن برای بررسی رشد اقتصادی یک کشور، نه تنها فراوانی تولید بلکه تنوع آن، مورد تاکید قرار می‌ گیرد.
وی افزود: در شاخص پیچیدگی اقتصادی، بر عکس عوامل تولید، بر روی قابلیت‌های تولید در کشورهای مختلف تمرکز می‌شود. پیچیدگی اقتصادی سه سطح؛ زیر ساخت‌ ها، مدیریت و سطح دانش و مهارت را مورد بررسی قرار می‌دهد. هر چه دانش و مهارت متنوع‌تر باشد، اقتصاد نیز پیچیده‌تر خواهد شد.
دکتر شاه مرادی درباره چگونگی اندازه گیری قابلیت و مهارت‌ها در جامعه خاطر نشان کرد: در رویکرد پیچیدگی اقتصادی، از ورودی‌ها یا تولید فناوری استفاده می‌شود. کشورهایی که از قابلیت بالایی برخوردار بوده و توانایی تولیدات بیشتری داشته باشند، شاخص پیچیدگی اقتصادی آنها نیز بالاتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در این حوزه، اطلاعات ۱۲۸ کشور در بازه زمانی دو ساله مورد بررسی قرار گرفته است، تاکید کرد: در ایران در ۳۰۹ حوزه علمی، پیچیدگی اقتصادی بررسی شده که بر اساس طبقه بندی سایماگو می‌ توان گفت، از وضعیت خوبی در مقایسه با سایر کشورها برخوردار هستیم.
دکتر شاهمرادی افزود: کشور ژاپن در سه بخش؛ تجارت، فناوری و علم، در حوزه تجارت در بحث پیچیدگی اقتصادی رتبه نخست را در دنیا به خود اختصاص داده است که مقایسه این سه بخش در ایران نشان می‌ دهد که ما نخست در بخش علم  بالاتر هستیم و حوزه تجارت در کشور پس حوزه علم و فناوری قرار دارد‌ .

  • گروه خبری : مراسم و نشست,پژوهشکده اقتصاد
  • news code : 318

تصاویر