• 1403/07/16 - 09:04
  • -تعداد بازدید: 3
  • - تعداد بازدیدکننده: 3
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نشست صمیمی اعضای هیات علمی و کارکنان با سرپرست دانشگاه برگزار شد

نشست صمیمی اعضای هیات علمی و کارکنان با سرپرست دانشگاه 16 مهر ماه در سالن اجتماعات شهید چمران برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر ساداتی نژاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت به ویژه سید حسن نصرالله گفت: هیچ پستی برای همیشه در اختیار کسی نیست همانگونه که داستان زندگی آدمیان همین است، یک روز می‌آییم و روزی خواهیم رفت. ایکاش در این آمدن و رفتن کار قابل ستایشی انجام دهیم و از خود نام نیک به یادگار بگذاریم.
وی با تقدیر از دکتر فرهاد دانشجو و همه همکاران که برای دانشگاه زحمت کشیدند، به روایتی از حضرت علی (ع) اشاره کرد و گفت: حضرت امیر المومنین در روایتی ۵ توصیه مهم به شیعیان و پیروان خود دارند. امام علی (ع) میفرمایند: «۱- جز به خدا امید نداشته باشید ۲- از هیچ چیز جز گناهان خود نترسید۳- از اعتراف به ندانستن خجالت نکشیدند ۴- از یادگیری و آموزش خجالت نکشید ۵- صبر و خویشتنداری داشته باشید و حکیمانه تصمیم بگیرید.» ما باید این ۵ توصیه مهم را سرلوحهٔ امور زندگی خود قرار دهیم.
دکتر یوسف حجت سرپرست دانشگاه در ادامه مراسم ضمن قدردانی از حسن اعتماد وزیر علوم به معرفی خود پرداخت و گفت: هدف از برگزاری این گردهمایی این است که در یک جمع دوستانه با یکدیگر آشنا شویم. نظرات و پیشنهادات شما را بشنویم و به عنوان دستور کار در روزهای آتی پیگیری کنیم. امیدوارم که با عنایت الهی و کمک شما، لیاقت انجام کار داشته باشم.
وی افزود: از تمامی افرادی که از ابتدا تا کنون برای دانشگاه زحمت کشیدند به خصوص رؤسای پیشین دانشگاه قدردانی می‌کنم. اگر دانشگاه تربیت مدرس که مولود انقلاب است در این عمر کوتاه اینگونه پیشرفت کرده و دارای این جایگاه است، نتیجه زحمات کارکنان و اساتید از ابتدای تأسیس تا به امروز است.
دکتر حجت تصریح کرد: اگر ما ادعا می‌کنیم که دانشگاه می‌تواند مشکلات جامعه را حل کند، باید در ابتدا مشکلات خودمان را حل کنیم. امروز نیز مسائل زیادی که عمدتا از نوع مشکلات بودند، مطرح شد. مسائلی مانند منزلت کارکنان، اساتید و دانشجویان،   بحث اساتید تعلیقی، جذب هیأت علمی، کمبود امکانات آزمایشگاهی، نبود تجهیزات، کمبود مواد اولیه، مشکل دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی، برخورد ناشایست با دانشجو، حقوق اساتید و کارمندان، امکانات رفاهی، مسکن کارکنان و… اینها مسائل بسیار مهمی هستند که برخی از اساتید جوان نیز با آنها مواجه بوده و سبب مهاجرت این قشر می‌شود. ما باید به شادابی محیط دانشگاه بیشتر توجه کنیم و این دوران را برای دانشجویان، به دورانی خاطره انگیز و پر امید تبدیل کنیم.
سرپرست دانشگاه تأکید کرد: همانگونه که مشکلات را مطرح کردید، راهکار و روش نیز ارائه دهید تا با کمک یکدیگر مشکلات را حل کنیم و امور به نتیجه مطلوب برسد. در اتاق من به روی شما باز است و من آماده دریافت کمک و راهنمایی شما هستم.
دکتر حجت در ادامه محورهای اصلی و مهم دانشگاه را تشریح کرد و گفت: ارتقاء سطح علمی دانشگاه مهم‌ترین برنامه ما خواهد بود. ما باید بتوانیم جایگاه علمی خود را در سطح کشور، منطقه و دنیا حداقل حفظ کرده و در ادامه ارتقاء دهیم. رقبای ما ایستا نیستند و به سرعت در حال پیشرفت می‌باشند. ما باید بتوانیم سطح علمی دانشگاه را بطور مستمر بالا ببریم. این امر با کمک یکدیگر و البته فراهم کردن تسهیلات و زیرساخت‌های لازم میسر خواهد شد.
وی افزود: با توجه به شرایط کشور باید بیشتر بر روی کیفیت دانشگاه کار کنیم و کمتر به بحث کمیت مانند افزایش رشته‌ها و یا افزایش ظرفیت و ورودی‌ها بپردازیم. رسالت دانشگاه تربیت نیروهای متخصص با کیفیت بالا است.
سرپرست دانشگاه توجه به مباحث روز دنیا مانند «هوش مصنوعی» را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: همانگونه که در بحث نانو پیش قدم بودیم و در آن پیشرفت کردیم باید به بحث هوش مصنوعی نیز به موقع توجه لازم را داشته باشیم تا از دنیا عقب نمانیم.
وی همچنین در خصوص پژوهش خاطر نشان کرد: پژوهش با دو هدف یکی حرکت دادن مرزهای دانش و دیگری حل مشکلات کشور انجام می‌پذیرد. همانگونه که باید مرزهای دانش را جلو ببریم و با ارائه مقالات در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم، از سویی انجام پژوهش‌های کاربردی برای حل مسائل کشور نیز ضروری است. اینجا باید با توجه به قابلیت‌ها و توانمندی‌های اساتید، به دو بعد پژوهش توجه کنیم.
دکتر حجت   توسعه ارتباطات بین الملل را دومین اولویت مهم دانشگاه دانست و توضیح داد: ما باید در ارتباط با جهان بوده و در جامعه جهانی حضوری فعال داشته باشیم.   توسعه ارتباطات بین المللی، انجام پژوهش‌های مشترک و تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه‌های جهان و برگزاری فرصت‌های مطالعاتی لازم و ضروری است. درست است که با تحریم، مشکلات مالی و بوروکراسی‌های دست و پاگیر مواجه هستیم اما باید مسائل را حل کنیم و سرمایه‌های انسانی و اساتید خوب دانشگاه را حفظ کرده و جایگاه دانشگاه را در محافل علمی بین المللی ارتقاء دهیم.
وی حفظ کرامت و منزلت دانشجو را به عنوان یکی دیگر از محورهای اصلی دانشگاه برشمرد و گفت: دانشگاه یک محیط علمی و فرهنگی است. دانشجو باید در این محیط احساس امنیت کند. دانشگاه پناهگاه دانشجویان است. دانشجویان باید اینگونه حس کنند که در خانه پدری خود هستند و همه آن‌ها را دوست دارند. برخورد نامناسب با دانشجو، تأثیر منفی بر ذهن او خواهد گذاشت و انگیزه را از او می‌گیرد. وقتی دانشجو را تحقیر می‌کنیم، او را از خود دور کرده و آینده سازان کشور را نا مید و سرخورده می‌کنیم.
دکتر حجت از محور مالی به عنوان یکی دیگر از محورهای اصلی دانشگاه نام برد و افزود: همه  مشکلات به طریقی با مسائل مالی در ارتباط است. مشکل ناترازی مالی، کمبود و کسری بودجه مشکل دانشگاه ما نیست و مشکل کل کشور است. اما نباید نا امید شویم بلکه باید به دنبال راهکارهای دیگر و استفاده از منابع مالی جدید باشیم. اتکا به منابع مالی مملکت برای اداره دانشگاه کافی نیست و باید درآمدزایی کنیم.
وی در پایان به روند پیگیری مسکن دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: در روزهای گذشته از زمین‌های پردیس کشاورزی بازدید و مسائل را بررسی کردم. همچنین جلساتی با شهرداری برگزار و مسئله زمین پروژه مسکن دانشگاهیان را مورد پیگیری قرار دادم. این زمین مشکلات عدیده دارد که در تلاش هستیم آن‌ها را حل کنیم. کار سخت و پرچالشی است که امیدوارم به سرانجام برسد.
گفتنی است در این نشست مسائل و مشکلاتی از سوی برخی اساتید و کارکنان دانشگاه مطرح شد. بحث لزوم ارتباطات علمی-بین المللی، حضور اساتید در مجامع و کنفرانس‌های بین المللی، گسترش همکاری‌های بین المللی، انجام پروژه‌های مشترک، استقلال دانشگاه، نحوه جذب اعضای هیأت علمی جدید، بحث شیوه نامه‌های موجود در دانشگاه، بودجه‌های پژوهشی، بودجه پایان نامه/رساله ها، تسهیل فرایندها، بالابردن انگیزه اساتید، بحث مهاجرت اعضای هیأت علمی، کمبود امکانات رفاهی… از سوی برخی اعضای هیآت علمی و مسئله حقوق کارمندان، تبدیل وضعیت کارکنان، مشکل مسکن، نبود مهد کودک، خوداتکایی مالی و درآمدزایی دانشگاه، ارتقاء شغلی کارمندان، توجه به نیروی انسانی و تقویت بدنه کارشناسی دانشگاه، امکانات رفاهی ضعیف و… از طرف کارمندان مطرح شد.  

  • گروه خبری : مراسم و نشست,اداره کل حوزه ریاست
  • news code : 1377

تصاویر