• 1404/03/25 - 09:25
  • -تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

تبیین رسالت و وظیفه دانشگاهیان در جنگ روایت ها

مسئول کانون بسیج اساتید و مشاور رییس دانشگاه در امور بسیج سه گانه دانشگاه تربیت مدرس در یادداشتی وظیفه دانشگاهیان در جنگ روایت ها را تشریح کرد.

در این یادداشت آمده است: 
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و احترام؛
این روزها برخی از همکاران از بنده به عنوان خادم کانون بسیج اساتید دانشگاه تربیت مدرس سوال می کنند که در شرایط کنونی کشور چه باید کرد تا جامعه دانشگاهی به نیروهای نظامی کشور کمک نماید؟ 
در پاسخ باید گفت، طبق نظرسنجی های به عمل آمده همچنان اساتید دانشگاه جز گروه های مرجع و تاثیرگذار در جامعه محسوب می شوند، لذا باید مراقب بود که نظرات ما، پیغام هایی که در گروه ها ارسال می نماییم و نیز واکنش های ما در جامعه می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. لذا توجه به این نکته موجب خواهد شد تا به رفتار و گفتار خود در فضای جامعه و فضای مجازی بیشتر دقت کنیم. 
آنچه امروز در جنگ های مدرن شاهد آن هستیم، دیگر بحث برتری نفرات و تعداد نیست. جنگهای ترکیبی آمیخته ای از توان نظامی و روایت هاست که هر کشوری که بتواند این دو را در کنار هم درست مدیریت نماید پیروز آن جنگ خواهد بود. شاید ۴۰ سال قبل تنها توان نظامی و برتری تعداد نفرات تعیین کننده نتیجه جنگ بود، ولی امروز حتی برتری نظامی به تنهایی نمی تواند نتیجه نهایی جنگ را تعیین نماید. چه بسا کشوری بتواند از نظر نظامی کشور دیگر را مغلوب کند ولی به دلیل عدم توجه به جنگ روایت ها قادر به اقناع حتی مردم کشور خود هم نشود و پایگاه اجتماعی آن دولت تضعیف شود. 
الحمدالله در چند روز اخیر نیروهای نظامی کشورمان نشان داده اند که از نظر نظامی اقتدار لازم وجود دارد، لذا در این زمینه جای نگرانی وجود ندارد و شاید نیازی به نقش آفرینی غیر نظامیان در این بخش نیست. چرا که دانشگاهیان پیش از این و در حال حاضر با علم خود به اقتدار نظامی کشورمان کمک نموده و می نمایند.
ولی آن بخشی که امثال من و شما به عنوان دانشگاهیان این کشور باید به عنوان رسالت خود در این شرایط جنگی برعهده داشته باشیم، قسمت جنگ روایت هاست تا از این طریق به نیروهای نظامی کشورمان کمک نماییم. این همان جهاد تبیین مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله) است. در حوزه جنگ روایت ها توجه به موارد زیر بسیار اهمیت دارد:
۱- پرهیز از نوشتن، ارسال و توجه به پیام ها و نظراتی که در آنها اختلاف افکنی ها و دوقطبی کردن های سیاسی وجود دارد. تفاوت در سلایق سیاسی را باید به پس از پایان جنگ با رژیم منحوس صهیونیستی موکول نمود. همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، از کشور ما در این شرایط باید صدای واحد به گوش مردم کشورمان و دنیا مخابره شود.
۲- همه باید در جهت تبلیغ و ترویج اقتدار نظامی کشورمان در جامعه و فضای مجازی عمل نماییم. صحبت های ما، پیغام های ما و واکنش های ما، همه باید نشان دهنده اقتدار و قدرت نظامی کشورمان در سطح منطقه و جهان باشد. عملکرد نظامیان کشورمان در چند روز اخیر به اندازه کافی ادله و برهان برای بیان اقتدار نظامی کشورمان فراهم آورده است، لذا کار ما نیز برای بیان این دستاوردها آسانتر است. بیان اقتدار و توان نظامی کشور، کمک می نماید تا حس ناامنی در جامعه کاهش یافته و روحیه مردم مان تقویت گردد. برخی از همکاران ما به فراخور تخصص خود در رشته های مختلف از جمله علوم سیاسی، جامعه شناسی، روانشناسی و غیره می توانند در این رابطه و به منظور امید آفرینی و تقویت روحیه مردم نقش آفرینی نمایند.
۳- خودداری از بیان نقاط ضعف احتمالی موجود و یا گذشته، در شرایط جنگی و هیجانی کنونی در سطح جامعه و فضای مجازی. بیان اینگونه مسائل نه تنها کمکی به تقویت توان رویارویی با رژیم منحوس صهیونیستی نخواهد کرد، بلکه با تضعیف روحیه مخاطب مان، می تواند به صورت خواسته یا ناخواسته بازی در زمین دشمن را رقم بزند. لذا باید به هیجانات خودمان مسلط شویم. 
۴- عدم ارسال اخبار و متن هایی که موارد ۱ و ۲ در آنها وجود نداشته و از وثوق منبع آن اطلاعی نداریم. این روزها ارتش سایبری رژیم منحوس صهیونیستی بیکار ننشسته و هر چه در توان دارد برای نشر اخبار کذب و اختلاف افکنی در جامعه ایران انجام می دهد. با نشر اکاذیب و یا متن هایی که در آنها اختلاف افکنی های سیاسی و نقاط ضعف کشورمان بیان شده است نباید به سربازان ارتش سایبری دشمن مبدل شویم. گاهی این متن ها ممکن است با انتساب به یک اصلاح طلب و یا یک اصولگرا نوشته شود و گاهی ممکن است از زبان یک سرباز و یا مردم عادی جامعه نشر داده شود. 
۵- اگر در رابطه با جهاد تبیین و کمک به جبهه حق صاحب نظر نیستیم، بهترین کار سکوت است. ارائه نظرات غیرواقع با توجه به مرجع بودن گروه دانشگاهیان در سطح جامعه می تواند بسیار مخرب عمل نماید. در صورتیکه از صحت و سقم یک خبر مطلع نیستیم، نباید آن خبر از طریق ما به عنوان گروه مرجع در جامعه بازنشر داده شود. گاهی بیشترین کمک به کشور سکوت برخی افرادی است که اطلاع چندانی از شرایط جنگ و وضعیت موجود ندارند.توجه داشته باشیم که دشمن بر روی احساسات و عواطف و هیجانات ما برای بازی در زمین خودش حساب باز کرده است.
لذا سعی نماییم به عنوان گروه مرجع هیجانی و احساسی عمل نکنیم و سرباز سایبری رژیم صهیونی نشویم‌.
به عقیده اینجانب رعایت موارد بالا در تولید محتوا و یا بازنشر پیغام ها و اخبار، و نیز در صحبت های ما با مردم جامعه، می تواند تمامی ما دانشگاهیان را در کنار سربازان وطن در جبهه نبرد با دشمن صهیونی قرار دهد. همانگونه که بیان گردید جنگ های امروزی هم سرباز نظامی می خواهد و هم سرباز روایتی، چرا که دیگر جنگ های مدرن جبهه و پشت جبهه ندارند و جنگ در زمان شروع، در همه جا گسترده می شود.
انشاالله به حق خون های شهدای اخیر، محو رژیم منحوس صهیونیستی از نقشه عالم بزودی رقم زده شود.
علی شمس الدینی 
مسئول کانون بسیج اساتید و مشاور رییس دانشگاه در امور بسیج سه گانه
  • گروه خبری : عمومی و اداری,بسیج اساتید
  • news code : 2949