• 1403/05/23 - 08:40
  • -تعداد بازدید: 4
  • - تعداد بازدیدکننده: 4
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

راه اندازی و استقرار سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی دانشگاه

سامانه‌‌ علم‌سنجی اعضای هیأت علمی دانشگاه به همت مدیریت فناوری اطلاعات و آمار راه‌اندازی شد.

دکتر سید حمید خداداد حسینی معاون برنامه‌ ریزی، نظارت و فناوری اطلاعات با توضیحاتی در خصوص این سامانه گفت:   سامانه‌ ‌ علم‌ سنجی اعضای هیأت علمی دانشگاه به آدرس https://scimet.modares.ac.ir استقرار و راه‌ اندازی گردید. یکی از مهمترین ابزارهای تولید و اشاعه علم و فناوری و دانش در هر کشور به ویژه در دانشگاه‌ ها، کتب و مقالات است و از رایج‌ ترین روش‌ های ارزیابی و سنجش این بروندادهای علمی، ابزارهای تحت وب موجود در عرصه علم‌ سنجی است. این سامانه با هدف زمینه‌ سازی مناسب جهت معرفی فعالیت‌ های پژوهشی اعضای هیأت علمی در سطوح داخلی و بین‌ المللی با ایجاد داشبوردهای متنوع اقدام به رصد، احصا و نمایش این گونه فعالیت‌ ها با استفاده از یکی از سامانه‌ های کارآمد علم‌ سنجی کشور، مبتنی بر تحلیل استنادی برای بهره مندی مدیران ارشد و اعضای هیئت علمی کرده است.
  از اهداف دیگر راه‌ اندازی و استقرار این سامانه بهبود رؤیت پذیری و امکان رهگیری مقالات منتشر شده اعضای هیأت علمی در نمایه‌ های معتبر استنادی و موتورهای جستجوگر شناخته شده دنیای علم، نظیر  Scopus, Google Scholar و WoS ISI در یک داشبورد به صورت یکجا است.
وی افزود: همچنین این سامانه با استفاده از شناسه‌ های پژوهشی شامل Scopus Author ID، Researcher ID، Google Scholar  و غیره به صورت مستمر اطلاعات اعضای هیات علمی را استخراج خواهد کرد و با اتصال به سیستم پژوهشی گلستان و پارسه خروجی از اطلاعات طرح‌ ها، پایان‌ نامه‌ ها، کتب و اختراعات را نیز نمایش خواهد داد.
وی خاطر نشان ساخت: شاخص‌های علم سنجی مورد پشتیبانی در این سامانه شامل مقالات (تک نویسنده، با همکاری بین المللی، نویسنده مسئول، نویسنده اول، oطبقه بندی بر اساس چارک (Quartile) با معیارهای IF، CiteScore، SNIP و SJR )،   شاخص H-Index (هرش) و G-Index (در حالت استاندارد، بدون در نظر گرفتن خود استنادی، بدون در نظر گرفتن استنادات نویسندگان (Co-Authors)، بدون در نظر گرفتن استنادات از کتب، بدون در نظر گرفتن استنادات از ۵ سال به قبل)، شاخص استنادات (Citations) (در حالت استاندارد، بدون در نظر گرفتن خود استنادی، بدون در نظر گرفتن استنادات نویسندگان (Co-Authors)، بدون در نظر گرفتن استنادات از کتب، بدون در نظر گرفتن استنادات از ۵ سال به قبل، متوسط استنادات به ازای هر مقاله) و معیار i-10 (زمینه‌ های کاری محقق به صورت ابر کلمه (Word Cloud)، شبکه همکاری نویسندگان به صورت گرافیکی و تعاملی (قابل مرور)، گستره جغرافیایی همکاری‌ های بین المللی با نمایش روی نقشه، علم سنجی رشته‌ های تحصیلی) می‌باشد.
معاون برنامه‌ ریزی، نظارت و فناوری اطلاعات تصریح کرد: این سامانه با ارائه آمارهای دقیق و بروز از خروجی‌های پژوهشی، تصویر دقیقی از وضعیت اعضای هیات علمی مهیا نموده و دانشگاه با بهره‌ گیری از گزارش‌ های موردی، موضوعی یا تجمیعی قادر خواهد بود ضمن رصد مستمر تمامی فعالیت‌ های پژوهشی بین‌ المللی اساتید، امکانات آن‌ را در اختیار سایر مراجع تصمیم‌ گیرنده داخل دانشگاه نظیر معاونت پژوهشی، مدیریت امور هیات علمی، کمیته ترفیع، هیأت ممیزه، مدیریت نظارت و ارزیابی، کمیته انتخاب اساتید برگزیده و نظایر آن قرار دهد. برای دانشگاه نیز یک صفحه پروفایل ایجاد شده است که کلیه آمار علم‌ سنجی را به صورت فهرستی، نموداری، ابر کلمه و گراف ارائه می‌ دهد.
وی با اشاره به امکان تکمیل یا اصلاح اطلاعات از سوی اعضای هیات علمی گفت: مدیریت فناوری اطلاعات و آمار با استقرار این سامانه و پشتیبانی فنی آن، شناسه آکادمیک و پروفایل بین‌ المللی اعضای هیأت علمی را از طریق دو مرحله مکاتبه رسمی و چندین مرحله پیگیری تلفنی با دانشکده‌ ها دریافت کرده است که احتمال کاستی و عدم ارسال کامل اطلاعات توسط دانشکده‌ها در این داده‌ ها وجود دارد. برای رفع این ایرادات احتمالی، اساتید محترم قادر خواهند بود تا زمان اضافه شدن فیلدهای اطلاعاتی موردنیاز در سیستم پژوهشی گلستان از طریق فرم‌ های الکترونیکی اطلاعات خود را تکمیل یا اصلاح نمایند.
کمک‌ رسانی برای تکمیل اطلاعات شناسه پژوهشی و پروفایل بین‌ المللی برای همه‌ اساتید، تکمیل نسخه انگلیسی سامانه و تحویل فاز اول طرح به معاونت پژوهشی جهت به روزرسانی مستمر و پایش و تحلیل استنادی تولیدات علمی، صحت‌ سنجی روش ارزشیابی علم‌ سنجی سامانه از برنامه‌ های آتی این معاونت خواهد بود.

دریافت راهنمای بروزرسانی مقالات در پایگاه Scopus و WOS

  • گروه خبری : پژوهشی,مدیریت فناوری اطلاعات و آمار
  • news code : 929

فایل ها