• 1403/02/26 - 13:36
  • -تعداد بازدید: 1
  • - تعداد بازدیدکننده: 1
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

آغاز به کار اولین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی «چالش‌های محیط زیست؛ صنعت و معدن سبز» در دانشگاه تربیت مدرس

اولین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی «چالش‌های محیط زیست؛ صنعت و معدن سبز» با حضور محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی،‌ ۲۵ اردیبهشت ماه در دانشگاه تربیت مدرس افتتاح شد.

  رویداد بین المللی زیست محیطی؛ « چالش‌ های محیط زیست؛ صنعت و معدن سبز» توسط پژوهشکده محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس با همکاری سازمان محیط زیست، شرکت‌ های مختلف صنعتی، اساتید، دانشجویان و فعالان محیط زیست دانشگاه‌ های سراسر کشور و با حضور سه دانشگاه فرانسه، مالزی و عمان به عنوان حامی علمی، شروع به کار کرد.
این همایش بین المللی با هدف برسی چالش‌ های محیط زیست ایران در صنایع و معادن با بیش از چهل محور در موضوعاتی مانند شناسایی و اندازه‌ گیری آلاینده‌ های زیست محیطی، روش‌ های کنترل و کاهش آلاینده‌ ها هوا، خاک و آب، کاربرد نانوذرات، نانوفناوری و محیط زیست، انرژی‌ های تجدید ناپذیر (نفت، گاز، ذغال سنگ و…)، ارزیابی تاثیرات اجتماعی و زیست محیطی پروژه‌ های معادن و معدن‌ کاری، تحول دیجیتال و هوشمندسازی و کاربردهای آن در کنترل محیط زیست و رفع آلاینده‌ ها، استحصال عناصر از پسماندهای صنعتی و معدنی و انواع محورهای مدیریتی و غیره افتتاح شد.
دکتر یونسی دبیر علمی کنفرانس با اشاره به مسائل و مشکلات زیست محیطی در حوزه آلودگی آب، خاک و پسماند خاطر نشان کرد: ارتباط تنگاتنگی بین دانشگاه و صنعت وجود دارد که می‌ توان برای حل مشکلات محیط زیست از آن استفاده کرد. دانشگاه‌ ها می‌ توانند با تولید مقالات و طرح‌ های خود به قانون‌ مند کردن راه‌ کارهای مربوطه به محیط زیست کمک کرده و پشتوانه‌ ای برای آن باشند.
دکتر گل علیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییرات اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان سخنران دیگر، ضمن اعلام پیام ریاست این سازمان و ابراز خرسندی از برگزاری این همایش گفت: برگزاری چنین همایش‌ هایی می‌ تواند در نهادینه کردن مفهوم و ادبیات محیط زیست در اذهان مردم کمک کرده و باعث ایجاد جریان مثبت در این حوزه شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه‌ ها می‌ توانند بازوهای علمی سازمان محیط زیست باشند گفت: سازمان محیط زیست با وجود محدودیت‌ هایی که دارد با منابع حیاتی انسان‌ ها در ارتباط است و بسیاری از مسایل کشور به این سازمان ارتباط پیدا می‌ کند از این رو نیاز داریم تا با کمک دانشگاه‌ ها، ایده‌ های جدید و فناورانه آنها، مشکلات محیط زیست را بر طرف کنیم.
دکتر گل علیزاده با تاکید بر این نکته که در حوزه محیط زیست به شدت نیاز به مطالبه‌ گری داریم، خاطر نشان کرد: اگر ما به مشکلات محیط زیست مانند آلودگی هوا و غیره عادت کنیم این خود آفت بزرگی است که باعث توقف مسئولیت‌ های اجتماعی می‌ شود. بنابراین من از همه اساتید و فعالان حوزه محیط زیست درخواست می‌ کنم که روحیه مطالبه‌ گری خود را حفظ کنند.
وی در بخش دیگر سخنان خود، اصل ۵۰ قانون اساسی را یادآوری کرد و افزود: بر اساس این اصل که یک اصل مترقی به حساب می‌ آید، استفاده از منافع منابع ملی مختص به نسل حاضر نیست و باید برای نسل‌ های آتی نیز حفظ شود و این مسئله وظیفه آحاد مردم جامعه است.
دکتر علیزاده ادامه داد: توسعه نیاز جامعه بشریت است اما نباید با تخریب محیط زیست همراه باشد. بنابراین آشتی بین محیط زیست و توسعه چه اقتصادی و چه صنعتی، نوعی هنر به حساب می‌ آید.
وی در ادامه آماری را در خصوص میزان مصرف انرژی و آلاینده‌ ها ارائه کرد و گفت: کشور ایران تا سال ۲۰۲۲ سومین رتبه را در مصرف انرژی در کل دنیا داشته است. به طوریکه میزان مصرف بنزین در سال گذشته در نیمه اول سال، ۱۱۶ میلیون لیتر در روز و در نیمه دوم ۱۱۵ میلیون در لیتر بوده است این درحالی است که ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور ۱۱۴ لیتر است. یا تنها ۳۰ درصد از سوخت بنزین مطابق استانداردهای بین المللی یورو ۴ و یورو ۵ است.
علیزاده ادامه داد: روزانه ۳۰۰هزار لیتر بنزین در اثر جابه جایی بنزین و در جایگاه‌ های سوخت تبخیر شده و ۴۲ میلیون مترمکعب نیز هدر رفت روزانه گاز در کشور است که به اندازه مصرف گاز کشور بلژیک است. بنابراین باید برای کاهش مصرف و جایگزینی انرژی‌ های پاک برنامه‌ ریزی جدی صورت بگیرد.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییرات اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست به ضرورت سازگاری برنامه‌ ها و اقدامات دولت در راستای تغییرات اقلیمی اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه ماده الحاقی توسط سازمان محیط زیست بر مبنای مدیریت تغییرات اقلیمی گنجانده شده که در آن تقویت سازگاری، کاهش آسیب پذیری در برابر تغییرات اقلیمی، اقتصاد کم کربن و گسترش فضای سبز مطرح شده است و اگر این بند اضافه نمی‌ شد تمام برنامه‌های توسعه تحت تاثیر قرار می‌ گرفت.
وی ادامه داد: فعالیت‌ های امروز ما با تغییرات اقلیمی سازگار نیست. به طور مثال با تغییر مکان و شدت بارش‌ ها، بسیاری از استان‌ ها درگیر سیلاب شده‌ اند که ما هنوز برای این تغییرات برنامه‌ ریزی نکردیم. درحالی که به راحتی می‌ توان در کشور ما در قسمت‌ هایی که گرم و خشک است این سیلاب را مدیریت کرده و از آن استفاده کرد.
دکتر علیزاده همچنین از تهیه دستورالعمل معدن سبز در سازمان محیط زیست خبر داد و افزود: با توجه به محدویت منابع و انرژی به دنبال راهکارهایی برای مدیریت این منابع با کمک صنایع هستیم که امیدوارم به زودی تدوین شود.

  • گروه خبری : مراسم و نشست,پژوهشکده محیط زیست
  • news code : 228

تصاویر