آغاز به کار چهاردهمین کنگره ملی علوم تشریحی ایران در دانشگاه تربیت مدرس
چهاردهمین کنگره ملی علوم تشریحی ایران چهارشنبه دوم آبان با حضور اساتید، دانشجویان و صاحب نظران حوزه علوم تشریح و آناتومی در دانشگاه تربیت مدرس آغاز به کار کرد.

در مراسم افتتاحیه چهاردهمین کنگره ملی علوم تشریحی ایران دکتر یوسف حجت سرپرست دانشگاه تربیت مدرس ضمن خوشامدگویی به اساتید و دانشجویان علوم پزشکی و علوم تشریح به معرفی دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه تربیت مدرس در ۴ دهه فعالیت خود به یکی از معتبرترین دانشگاههای کشور تبدیل شده است. دانشگاه تربیت مدرس در بین ۵ دانشگاه برتر ایران و در برخی رتبه بندیها در بین ۳ دانشگاه اول کشور قرار دارد. این دانشگاه بر اساس یکی از نظامهای رتبه بندی جهانی دارای رتبه ۳۴۵ است و در اغلب رتبه بندیهای معتبر جهانی از جایگاهی بهتر از ۷۰۰ برخوردار است.
وی افزود: دانشگاه تربیت مدرس چند ویژگی منحصر به فرد دارد. اولین ویژگی دانشگاه تربیت مدرس این است که یک دانشگاه تحصیلات تکمیلی است. این ویژگی باعث میشود اساتید فرصتهای بیشتری برای پژوهش و توسعه علوم و دانش داشته باشند. یک ویژگی دیگر دانشگاه تربیت مدرس این است که ما تنها دانشگاه زیر مجموعه وزارت علوم هستیم که از دانشکده علوم پزشکی برخوردار است و این مورد دانشگاه تربیت مدرس را متمایز میکند. این دانشگاه یک دانشگاه جامع با ۷۰۰ عضو هیأت علمی، ۱۰ هزار دانشجو و دارای ۱۷ دانشکده است.
سرپرست دانشگاه ابراز امیدواری کرد که دستاورد این کنگره با حضور جامعه علمی آناتومی و علوم تشریح، پیشتازی در علوم بین رشتهایو توسعه و نوآوری در این حوزه باشد. دکتر حجت در پایان اظهار داشت: علوم تشریح ارتباط تنگاتنگی با سایر رشتههای پزشکی دارد. تحقیق و توسعه در حوزه علوم تشریح و آناتومی به نوآوری در پزشکی بالینی، تشخیص و درمان بیمار ها، جراحیها همچنین پیشرفت در سایر زمینههای علوم پزشکی، سلولهای بنیادی و… که به فهم عمیق از ساختار بدن و عملکرد آن وابسته هستند، منجر خواهد شد.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر منصوره موحدین دبیر علمی کنگره با اشاره به استقبال خوب شرکت کنندگان از این رویداد گفت: حدود ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که سطح علمی اکثر مقالات بسیار خوب بود. از این تعداد ۳۷۰ مقاله مورد داوری قرار گرفت و موضوعات بین رشته ای و در مرز دانش بخش عمده موضوعات این مقاله هاست .
وی تشریح کرد: چهاردهمین کنگره ملی علوم تشریحی ایران در دو بخش شامل بخش ارائه مقاله و بخش پانل برنامه ریزی شده است و در بخش ارائه مقالات، مقالات به صورت شفاهی و در قالب ۴۰ سخنرانی و بخشی نیز به صورت پوستر (الکترونیک) ارائه میشود. در بخش پانل نیز سخنرانیها با عناوین بسیار مهم برگزار میشوند. یکی از مهمترین پانل ها، پانل آموزش آناتومی است که امروزه یک معضل به حساب میآید. پانل آناتومی و علوم اعصاب، پانل بافت شناسی، مرفومتری و بیولوژی سلولی- مولکولی از دیگر پانل هاست که ارائه خواهد شد.
دکتر موحدین ویژگی خاص چهاردهمین کنگره ملی علوم تشریحی ایران را برگزاری ۳ رویداد به عنوان محور اصلی عنوان کرد و افزود: رویداد آشنایی با تکنیک های جدید آناتومی، رویداد راه اندازی کسب و کار در حوزه علوم پزشکی و رویداد اهداءکالبد ۳ رویداد محوری این کنگره هستند. رویداد اهداء کالبد به دلیل اهمیت وجود کالبد در سالنهای تشریح و ملموس کردن آموزش آناتومی و فرهنگ سازی به منظور اهداء کالبد پس از مرگ از اهمیت ویژهایبرخوردار است.
در مراسم افتتاحیه دکتر محمد حسین اسدی، رئیس انجمن علوم تشریحی ایران نیز طی سخنانی با اشاره به وقفه ۶ ساله در برگزاری کنگره به بیان تاریخچه انجمن پرداخت و از دانشگاه تربیت مدرس و دست اندرکاران برگزاری چهاردهمین کنگره ملی علوم تشریحی ایران تقدیر و تشکر کرد.
گفتنی است چهاردهمین کنگره ملی علوم تشریحی ایران ۲ تا ۴ آبان در سالن اجتماعات جابربن حیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار میشود.