آیین بزرگداشت «روز دانشجو» در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد
آیین بزرگداشت «روز دانشجو» با حضور سرپرست و معاونان دانشگاه، یکشنبه 18 آذرماه در سالن اجتماعات شهید چمران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر یوسف حجت سرپرست دانشگاه ضمن تبریک روز دانشجو گفت: نام گذاری یک روز برای دانشجو، کم است، هر روز سال، روز دانشجوست. انگیزه وجود و حضور ما در دانشگاه شما دانشجویان هستید. اولویت نخست سیاستهای دانشگاه نیز دانشجویان هستند. شرایط و سیاستها در دانشگاه باید به گونهایباشد که دانشجو بتواند به بهترین شکل درس بخواند، راضی باشد و در فعالیتها مشارکت کند.
وی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری خطاب به دانشجویان در خصوص داشتن امید و انگیزه، اظهار داشت: ما باید در زندگی امیدوار باشیم و با دیدی بلند و بزرگ به مسائل نگاه کنیم و مثبت بیاندیشیم و جلو برویم. عظمت در نگاه ماست نه در آنچه میبینیم. امید، شادی و لذت بردن از زندگی در اختیار خود انسان است. این تصور که پول و رفاه برای انسان شادی و امید میآورد، تصور درستی نیست. شادی به معنی واقعی، وابسته به ثروت و مکنت نیست بلکه به نوع نگاه ما به زندگی وابسته است.
دکتر حجت افزود: این دیدگاه بدین معنی نیست که ما مطالبه گر نباشیم و به دنبال بهتر شدن زندگی نرویم. درجا زدن و راضی بودن به هر شرایطی، معنا ندارد. باید تلاش کنیم و به دنبال بهترینها باشیم. با ناامیدی و گله مند بودن فقط به خودمان ضربه میزنیم.
سرپرست دانشگاه در ادامه گفت: سطح خواستههای انسان متفاوت است. برخی خواستهها برای بشریت، برخی مطالبهها برای هموطنان، برخی شخصی، برخی خواستهها برای علم و پیشرفت و برخی دیگر از مطالبات، صنفی هستند. ما قبل از بیان خواسته و مطالبه گری باید این سؤال را پاسخ دهیم که خواسته ما برای رسیدن به چه هدفی است؟
دکتر حجت با اشاره به هرم مازلو تصریح کرد: مهمترین خواستهها در بالاترین سطح هرم مازلو، شکوفایی انسان، اخلاق، حل مسائل و دانش است.
وی با اشاره به بودجه محدود دانشگاه تأکید کرد: گاهی ما بدون درنظر گرفتن شرایط، درخواست خود را مطرح میکنیم. گاهی نیز با توجه به شرایط موجود، خواسته خود را طلب میکنیم. در برخی موارد برای خواسته خود پیشنهاد هم داریم، اما چه بهتر برای مطالبه خود طرح ارائه دهیم و اعلام مشارکت کنیم. ما باید برای رفع مشکلات، طرح و مشارکت داشته باشیم و با کمک یکدیگر، مسائل را حل کنیم و جلو برویم.
دکتر حجت حفظ مرجعیت علمی و جایگاه ملی و بین المللی دانشگاه و حل مشکلات کشور را دو رسالت مهم دانشگاه تربیت مدرس عنوان کرد که اعضای هیات علمی با توجه به ماهیت کاری و علمی خود در هریک از این دو محور میتوانند این هدف را پیش ببرند.
در ادامه دکتر قراخانلو معاونت برنامه ریزی، نظارت و فناوری اطلاعات در سخنانی خاطر نشان کرد: در تحقق برنامه طرح تحول راهبری دانشگاه به کمک و همراهی دانشجویان نیازمندیم.
وی از افزایش حجم پهنای باند و سرعت اینترنت دانشگاه و افزایش حجم اختصاصی اینترنت به دانشجویان، خبر داد و گفت: به مناسبت روز دانشجو نیز ۱۰ گیگ اینترنت رایگان به دانشجویان داده خواهد شد.
دکتر پروینی معاون دانشجویی، فرهنگی_ اجتماعی در سخنانی گفت: هدف اصلی این معاونت، خدمت رسانی و ایجاد رفاه برای دانشجویان است.
وی اظهار داشت: طی یک ماه اخیر از ۱۱ خوابگاه دانشجویی بازدید صورت گرفته و موارد و مشکلات مطرح شده از سوی دانشجویان دسته بندی و در دست بررسی است.
وی گفت: صدای تشکلها، انجمنها و نخبگان نباید خاموش شود و ما باید به کمک هم، گفتگوی آکادمیک و صحیح را تمرین کنیم تا بتوانیم در مسیر حل مشکلات موفق عمل کنیم.
در ادامه دکتر حسینخانی سرپرست معاونت آموزشی در سخنانی دانشجویان را ایثارگرانی عنوان کرد که در شرایط کنونی چرخهای آموزش، پژوهش و فناوری را در دانشگاه به چرخش در میآورند و باید مطالبات به حق خود را درخواست و آنها را به مسئولان دانشگاه منتقل کنند.
در ادامه دکتر جوان معاون پژوهشی و فناوری ابراز امیدواری کرد: با ورود دانش و فناوری به اقتصاد، شرایط بهتری در اقتصاد کشور رقم بخورد.
وی گفت: ما در حوزه معاونت پژوهشی در صددیم شرایط بهتری برای فعالیت در آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی فراهم شود و مصوبهاینیز به دانشکدهها ابلاغ شده تا مبلغ کمک هزینه آزمایشگاهی دانشجویان ورودی ۱۴۰۱ که در اوج کار پژوهشی خود هستند، ۵۰ درصد افزایش یابد.
معاون پژوهشی و فناوری افزود: فارغ التحصیلان توانمند و موفق دانشگاه میتوانند مشکلات جامعه را حل کنند و بحمدالله وضعیت فارغ التحصیلان دانشگاه تربیت مدرس از متوسط دانشگاههای خوب کشور بهتر است.
حجت الاسلام ساداتی نژاد مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز در این مراسم تامین نیازهای اولیه دانشجویان را لازمه به ثمر رسیدن کار فرهنگی دانست و در ادامه برخی از فعالیتهای دفتر نهاد رهبری را تشریح کرد.
در ادامه نمایندگان تشکلهای دانشجویی از جمله نماینده انجمنهای علمی دانشجویان، کانونهای دانشجویی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، انجمن صنفی دانشجویان و بسیج دانشجویی، مطالبات و دغدغههای دانشجویان را در زمینههای مختلف بیان کردند.
در این نشست مواردی از قبیل ارتباط بیشتر میان دانشجویان با صنعت، توجه ویژه به کانونهای دانشجویی، سنوات دوران کرونا، رسالت دانشگاه تربیت مدرس در خیزش علمی جدید کشور، فضای سبز و درختان خشک دانشگاه، مشکل نبود جای پارک، رفتار حراست، عدم حضور مقامات دولت در نشست روز دانشجوی دانشگاه، مشکل کمبود خوابگاههای متاهلی، خوابگاههای دانشجویی و امکانات آن ها، خوابگاههای دانشجویان سنواتی، کیفیت نامناسب غذای دانشجویی، مهدکودک برای نگهداری فرزندان دانشجویان، کمک هزینه دانشجویان علوم پزشکی، کمک هزینه رساله و پایان نامه دانشجویان رشتههای علوم انسانی، مشکل دانلود مقالات و… مطالبی را عنوان کردند.