ارائه گزارش عملکرد یکساله معاونت پژوهشی و فناوری در نشست شورای دانشگاه
گزارش عملکرد معاونت پژوهشی و فناوری در سال 1402 در نشست شورای دانشگاه دوم اردیبهشت ماه ارائه شد.

دکتر عبداله زاده در این نشست هدایت، نظارت و پشتیبانی از پژوهش را به عنوان یکی از وظایف مهم حوزه معاونت پژوهش و فناوری عنوان کرد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه افزود: در بحث تولید علم در سال گذشته ۳۲۹۷ مقاله از سوی اعضای هیات علمی تولید شد که از این تعداد ۲۳۲۲ مقاله در مجلات WOS و ۹۷۵ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی معتبر به چاپ رسید که ۴۱ درصد از مقالات دارای کیفیت Q۱ میباشند.
وی با اشاره به برخی افتخارات پژوهشی دانشگاه خاطر نشان ساخت: رتبه اول پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور، رتبه اول جذب پژوهشگران پسادکتری، کسب رتبه اول سرانه دانشمندان یک درصد و کسب رتبه دوم پژوهشگران و برگزیدگان حوزه علوم انسانی در کشور از جمله این افتخارات است.
برگزاری ۴۶۵ جلسه دفاع رساله دکتری و حدود ۱۵۵۰ جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد، کسب رتبه دوم ثبت اختراع در کشور و ثبت ۹ اختراع در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و چاپ ۶۹ کتاب تالیفی، تصنیفی و گردآوری و ۱۶ کتاب ترجمه از دیگر مواردی بود که دکتر عبداله زاده به آنها اشاره نمود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه به برنامه تحقیقاتی جهت دار اعضای هیأت علمی و ثبت و اجرای ۵۵۰ برنامه تحقیقاتی جهت دار در دانشگاه اشاره و ابراز امیدواری نمود این روند در سال جاری نیز ادامه داشته باشد.
وی بر اهمیت مهارت آموزی و هدایت روش تحقیق تاکید کرد و گفت: در این خصوص مرکز مهارت و هدایت روش تحقیق، جهت ارائه دورهها و خدمات مهارت افزایی دانشجویان راه اندازی شد و دورههای مؤثری در زمینههای روش تحقیق نگارش پیشنهاده پژوهشی برگزار گردید.
وی تصویب و ابلاغ شیوه نامهٔ اجرایی بند مسئولیت اجتماعی در پروپوزال و پایان نامه / رسالهها و ابلاغ دستورالعمل تهیه چکیده مصور / ویدئویی برای پایان نامهها رسالههای دانشگاه را از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه مسئولیت اجتماعی دانشگاه در حوزه پژوهش برشمرد.
دکتر عبداله زاده اخذ اعتبار از نهادهای حمایتی پژوهش را بسیار حائز اهمیت خواند و تصریح کرد: تخصیص ۸۳ حمایت پژوهشی با اعتبار ۲۴ میلیارد تومان توسط بنیاد ملی علم ایران به اعضای هیات علمی دانشگاه، اخذ ۲۰ سهمیه ویژه از بنیاد ملی نخبگان استان تهران برای حمایت از اعضای هیأت علمی فعال با حمایت ۱ میلیارد تومانی برای هر عضو هیأت علمی و رایزنی با ستاد توسعه فناوری نانو و ستاد فناوریهای اتصال پذیر و ارتباطات برای اخذ حمایت از مواردی است که در این خصوص به انجام رسیده است.
وی تدوین و تصویب شیوه نامه عضویت آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی دانشگاه در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی (لبزنت)، افزایش درآمدزایی آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی از طریق سازمان دهی و شفاف سازی ارائه خدمات در بستر سامانههای خاتم، گلستان و لبزنت و پیگیری امور مربوط به بروزرسانی اصلاح و ایجاد فرایندهای جدید در سامانههای خاتم و گلستان را از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه مدیریت آزمایشگاهها و عرصههای پژوهشی عنوان کرد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، درآمد آزمایشگاهها در سامانه خاتم را یک میلیارد و ۳۱۵ میلیون تومان عنوان کرد که این میزان درآمد نسبت به سال گذشته از رشد بسیار خوبی برخوردار بوده است.
وی توجه به بحث ایمنی، بهداشت و محیط زیست را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: معاونت پژوهشی دانشگاه به این امر توجهایویژهایداشته و سال گذشته حدود یک میلیارد تومان برای ایمنی، بهداشت و محیط زیست هزینه شده است.
وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در حوزه پژوهشهای کاربردی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۱۱۳ قرارداد پژوهشی به ارزش ۱۰۲ میلیارد تومان منعقد شد. ۵ تفاهم نامه به امضا رسید و ۱۵۷ قرارداد خاتمه یافته و ۲۵۰ قرارداد نیز در حال اجرا است.
دکتر عبداله زاده از فعال کردن کمیته بازاریابی پژوهش در دانشگاه خبر داد و گفت: در این راستا جلسات و ایجاد میزهای تخصصی برای همکاری دانشکدهها برگزار و کارگروههای ارتباط با جامعه و صنعت دانشکده راه اندازی شد.
معاون پژوهشی و فناوری در ادامه با اشاره به اقدامات حوزه نشر آثار علمی دانشگاه، چاپ ۳۳ عنوان کتاب، صرفه جویی ۵۰ درصدی هزینه چاپ با انجام نشر الکترونیکی، راه اندازی سامانه برخط ارسال آثار تا مرحله انتشار و امضای دو تفاهم نامه با مرکز نشر دانشگاهی و انتشارات سمت را از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه نشر کتاب عنوان کرد.
وی افزود: همکاری با سامانههای فیدیبو و گیسوم در خصوص فروش و رویت الکترونیکی کتاب، میزان فروش الکترونیکی خوبی را برای کتابهای دانشگاه به همراه داشت.
وی در پایان خاطر نشان ساخت: دانشگاه تربیت مدرس رتبه برتر بازدید پایان نامه و رسالهها را در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در سامانه گنج ایرانداک داشته است.
در ادامه اعضای شورا به بیان نظرات و دیدگاههای خود در خصوص مطالب عنوان شده پرداختند.