برگزاری جلسه شورای دانشکده مهندسی مکانیک با حضور رییس دانشگاه
جلسه شورای دانشکده مهندسی مکانیک با حضور رئیس دانشگاه ، اعضای هیات علمی و جمعی از کارکنان این دانشکده، ۳۱ تیرماه در دانشکده فنی و مهندسی برگزار شد.

دکتر محمد مهدی هیهات، رئیس دانشکده فنی و مهندسی در این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت دانشکده پرداخت و خاطر نشان کرد: در دانشکده فنی و مهندسی مکانیک از سال ۱۳۶۲ تا کنون، بیش از ۲۰۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۴۸۰ نفر در مقطع دکتری فارغ التحصیل شدند. در حال حاضر نیز ۳۰ عضو هیأت علمی در ۴ گروه هوافضا، طراحی کاربردی، تبدیل انرژی و ساخت و تولید فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: دانشکده مکانیک دارای ۴ انجمن علمی است و ۵ کمیته کارگروه فعال در دانشکده مشغول به فعالیت هستند. علاوه بر آن یک مجله مهندسی مکانیک به صورت ماهانه به چاپ می رسد.
دکتر هیهات درباره دستاوردهای دانشکده گفت: در سال ۱۴۰۱ رتبه نخست پایه تشویقی در بین تمام دانشکده ها به این دانشکده اختصاص پیدا کرد. همچنین در سرانه کل مقالات چاپ شده ده درصد (jcr) نیز رتبه دوم را در میان سایر دانشکده های
دانشگاه به دست آورد. این دانشکده در سال ۱۴۰۱ نیز ۷۶ تولید مقاله داشته است.
تشکیل کمیته بین المللی برای ارائه سخنرانی، مشاوره برای پایان نامه های ارشد و دکتری، تاسیس شرکت های دانش بنیان، برگزاری گردهمایی های فرهنگی در حوزه های مختلف، تربیت دانشجویان بین الملل و اجاره فضای کارگاهی به منظور کسب درآمد برای دانشکده از دیگر دستاوردهای عنوان شده توسط رئیس دانشکده مکانیک بود.
دکتر هیهات همچنین جذب نیروی جدید، توسعه فضای کالبدی دانشکده و تعمیر و تجهیز عرصه های پژوهشی، کارگاه ماشین ابزار و فضای اداری را به عنوان نیازمندی های این دانشکده ذکر کرد.
دکتر فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس در این نشست با اشاره به اهمیت جذب اساتید و اعضای هیأت علمی جدید گفت: سال گذشته درخواست تمام دانشکده ها برای جذب اعضای هیأت علمی جدید که در مجموع حدود ۱۵۲ نفر بود به وزارت علوم اعلام شد که در دست بررسی این وزارتخانه قرار دارد و ما نیز تلاش می کنیم با وجود محدودیت ها، درصدی از این تعداد، مجوز دریافت کنند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس از امکان جابه جایی دانشکده های پردیس مرکزی به دانشکده بابایی درصورت کمبود فضا خبر داد و تاکید کرد: دانشکده هایی که مشکل کمبود فضا داشته و ضرورت دارد تا فضای گسترده تری داشته باشند می توانند درخواست انتقال خود را بدهند و این امکان با لحاظ محدودیت های تعداد طبقات در مکان دیگر این دانشگاه که در پردیس بابایی وجود دارد امکان پذیر است.
دکتر دانشجو در ادامه بر تسهیل فرایند بهره وری علمی از اساتید بازنشسته و استفاده از تجربیات آنها در دانشکده ها و تامین بودجه مورد نیاز برای تعمیر و تجهیز دستگاه های آزمایشگاهی دانشکده مکانیک درصورت ارائه طرح و نیاز سنجی تاکید کرد.
وی در خصوص جذب پسا دکتری خاطر نشان کرد: پسا دکترا محقق است و دانشجو نیست و باید فضای تحقیق و امکانات لازم برای آنها در نظر گرفته شود. منع قانونی نیز برای جذب پسا دکترا وجود ندارد. چنانچه فردی این درخواست را داشته باشد و با هزینه شخصی بخواهد از فضای تحقیقی دانشگاه استفاده کند، دانشگاه شرایط جذب این افراد را تسهیل خواهد کرد.
دکتر دانشجو درمورد کاهش تعداد مقالات در کل کشور در ده سال اخیر تصریح کرد: تعداد مقالات چاپ شده با کیفیت در کل کشور در مقایسه با ده سال قبل کاهش پیدا کرده که دلایل مختلفی دارد که عمدهترین آنها کاهش بودجه برای تامین تجهیزات ازمایشگاهی است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به تاثیر عملکرد دولت های مختلف گفت: بنده به عنوان رئیس یک دانشگاه، هیچ فردی را در هیچ دولتی نفی نمی کنم. همه دولت ها، هم عملکرد خوب داشتند و هم در بخش هایی دچار اشکالات بودند. ما در یک مجموعه دانشگاهی باید با دلایل منطقی و عدالت و قضاوت درست در این باره اظهار نظر کنیم.
دکتر دانشجو در بخش دیگر سخنان خود به بیان بخش هایی از دستاوردهای دانشگاه در طول ریاست سه ساله خود پرداخت و خاطر نشان کرد: در سه سال گذشته وقتی ریاست دانشگاه به بنده واگذار شد، دانشگاه ۱۹۰ میلیارد تومان بدهی داشت که ۹۰ میلیارد تومان آن مربوط به حق التدریس اساتید بود. بدهی ها به تدریج پرداخت و اموارت مربوط به دانشکده ها از جمله تحقیق، تعمیر و آموزش با کمک خود آنها انجام شد.
وی افزود: به جز بدهی دانشگاه، دوره ریاست در دانشگاه در حالی آغاز شد که به خاطر بروز کرونا و مجازی بودن کلاس ها روحیه دانشجویان دچار ضعف شده بود. تغییر آموزش از حالت مجازی به حقیقی و حضوری، به آرامی و به خوبی، با کمک همه دانشگاهیان انجام شد. در دوره ای هم اعتراضات به خاطر دخالت معاندان به حالت اغتشاش درآمد که با کمک خداوند، بحران به وجود آمده نیز مدیریت شد و تمام کسانی که در آن زمان حتی علیه نظام شعار می دادند الان در کلاس های درس خود هستند و این نشان دهنده مردم سالاری در نظام جمهوری اسلامی است که در هیچ نظامی وجود ندارد.
دکتر دانشجو مهمترین اقدام در طول ریاست خود را، حفظ آرامش و محبت در بین اعضای دانشگاه دانست و تاکید کرد: در دانشگاه تربیت مدرس افراد با عقاید سیاسی مختلف هستند که با دوستی در کنار هم فعالیت می کنند.
وی همچنین درباره بعد علمی دانشگاه خاطر نشان کرد: دانشگاه تربیت مدرس در نظام رتبه بندی لایدن از سال ۱۴۰۱ تا سال ۱۴۰۳، از رتبه ۵ در نظام اموزش عالی به رتبه ۲ در بین دانشگاههای وزارت علوم و در بین تمام دانشگاه های کشور نیز به رتبه ۳ رسیده است. در isc رتبه دوم را در آموزش عالی کسب کرده یا در رتبه بندی وبومتریکس از رتبه ۶ در سال ۱۴۰۰ به رتبه ۵ ارتقا پیدا کرده است که همه اینها نشان می دهد هرچند فاصله ما با سایر دانشگاه های دنیا زیاد است اما هیچ وقت افول نداشته و تنها شتاب آن کم بوده است. البته در مسئله رقابت تنها رشد مطرح نیست بلکه شتاب رشد نیز مهم است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس به روز کردن تجهیزات آزمایشگاهی را در افزایش رشد علمی دانشگاه ها در سطح بین المللی مهم خواند و افزود: ما در دانشگاه تربیت مدرس به ۴۰ میلیون دلار برای تجهیز آزمایشگاه های خود نیاز داریم که به طور مستقیم بر تولیدات علمی و در نتیجه در حل مشکلات جامعه تاثیر گذار خواهد بود.
وی همچنین از افتتاح پروژه تامین ۵۰۰۰ واحد مسکونی دانشگاهیان و افتتاح پردیس بین المللی اروند برای جذب دانشجویان بین الملل به عنوان دستاوردهای مهم دیگر یاد کرد و گفت: تمام دانشگاه های کشور برای بقاء خود چاره ای جز الگو گرفتن از دانشگاه های پیشرفته دنیا ندارند. این دانشگاه ها برای تامین هزینه های خود به دنبال جذب دانشجوهای خارجی هستند. ما نیز برای ماندن در فضای بین المللی باید زمینه جذب دانشجوی خارجی را ایجاد کنیم که احداث پردیس الوند یکی از اقدامات دانشگاه در این زمینه بود.
وی ادامه داد: جذب بیش از ۵۰ نفر هیأت علمی، ایجاد ۱۲ رشته جدید و ادغام ۲ رشته از دیگر اقدامات انجام شده در طول سه سال است. در حال حاضر نیز دانشگاه هیچ بدهی ندارد.
دکتر دانشجو در پایان سخنان خود از دانشگاهیان خواست تا با نگاه مثبت به تحولات سیاسی اخیر و نتیجه انتخابات، در جهت پیشرفت و ارتقای هرچه بیشتر کشور تلاش کنند.