برگزاری نشست چالش ناترازی نظام بانکی و راهکارهای سیاستی و اجرایی مواجهه با آن
پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس با مشارکت پژوهشکدۀ امور اقتصادی، در نشستی با حضور اساتید، صاحب نظران و مدیران بانکی به بررسی ریشه های ناترازی بانک ها و راهکارهای اجرایی مواجهه با آن پرداخت.

در این نشست تجربه زیسته برخی از بانک های کشور درخصوص چگونگی ایجاد ناترازی در صورت های مالی شان و نکات قابل توجه و راهکارهای عملیاتی برای بهبود این ناترازیها بحث و بررسی شد.
در این نشست صاحب نظران با اشاره به انواع مختلف ناترازی ازجمله در حوزۀ درآمد، هزینه، دارایی ها، جریانات ورودی و خروجی و…، عنوان کردند جنس بانک های ناتراز کشور متفاوت از این هاست که در این نشست به مواردی از آن پرداخته شد.
ناترازی بانکی موضوعی است که در گذر زمان ایجاد شده و عدم نظارت لازم موجب تشدید آن شده است. مشکلات مالی بانک ها هنگام ادغامشان، عدم توجه به کیفیت آوردۀ سهام داران، عدم بررسی و نظارت لازم از سوی نهاد ناظر بانکی، ابهام در برخورد با پروژه های بزرگ بانکی به عنوان سرمایه بانک یا تسهیلات آن، تأثیر عوامل کلان در تشدید ناترازی بانکی، عدم وجود برنامه و نقشۀ راه برای اصلاح سیستمی ناترازی نظام بانکی و مواردی از این قبیل از چالش های مهم نظام بانکی به شمار می آیند.
همچنین در این نشست راهکارهایی ازجمله فروش دارایی های کوچک به متقاضیان خرید آن برای جبران ناترازی، عرضۀ دارایی های بزرگ بانک ناتراز در بورس اوراق بهادار که خریدار انفرادی ای برای آن وجود ندارد، فروش دارایی های بزرگ بانک ناتراز به سرمایه گذار خارجی و افزایش سرمایه بانک به صورت توأمان هم از طریق تجدید ارزیابی و هم از طریق افزایش سرمایۀ نقدی سهام داران توسط مدیران باتجربۀ بانکی مطرح شد.
شایان ذکر است این نشست در قالب تفاهم نامه منعقده مابین وزارت امور اقتصادی و دارایی و دانشگاه تربیت مدرس برگزار گردیده است که گزارش نشست مذکور، از سوی پژوهشکده امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر شده است و فایل الکترونیکی آن جهت بهره برداری علاقه مندان در لینک ذیل در دسترس میباشد.
گزارش نشست تخصصی « چالش ناترازی نظام بانکی و راهکارهای سیاستی و اجرایی مواجهه با آن»