برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه های سطح یک ایران و روسیه
هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه های سطح یک ایران و روسیه 29 و 30 بهمن 1403 با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سفیر ایران در روسیه در باغ نگارستان تهران برگزار شد.

در این اجلاس، روسا و نمایندگان ۱۵ دانشگاه از فدراسیون روسیه و ۱۳ دانشگاه سطح یک ایران از جمله روسای دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، تربیت مدرس، علم و صنعت، علامه طباطبائی، خواجه نصیرالدین طوسی، شهید چمران اهواز، تبریز، شیراز، دانشگاه مازندران، فردوسی مشهد، دانشگاه گیلان با هدف توسعه همکاریهای علمی بین المللی با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند.
در این رویداد دکتر حجت، سرپرست دانشگاه، دکتر کمالی، مدیر روابط علمی بین المللی و دکتر بهارلو، معاون پژوهشی واحد بین الملل از دانشگاه تربیت مدرس حضور داشتند.
در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاههای سطح یک ایران و روسیه که به میزبانی دانشگاه تهران در باغ موزه نگارستان برگزار شد، دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم اظهارداشت: ایران و روسیه روابط دوستی دیرینه دارند و این اجلاس نقش موثری برای توسعه روابط بهتر و بیشتر هر دو کشور دارد.
وی افزود: جهان امروز به دلیل بحران های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، مشکلات زیست محیطی، تغییرات اقلیمی و منازعات منطقه ای در موقعیتی بسیار حساس به سر می برد. در چنین شرایطی مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان، دانشمندان و پیشاهنگان علمی بیش از پیش ایجاب می کند تا با استفاده از دیپلماسی علمی تمام توان خود را برای افزایش سطح آگاهی جامعه به کار بسته و از این رهگذر، جهان ناآرام را با استفاده از گسترش عقلانیت و افزایش سطح آگاهی اجتماعی به سوی آرامش و آسایش رهنمون سازد.
وزیر علوم یادآورشد: بی گمان مشکلات کنونی مناطق مختلف جهان محدود به یک کشور و یک منطقه نخواهد ماند و دامنه آنها دیگر سرزمین ها و دیگر ملت ها را درگیر خواهد کرد از این رو حل این مشکلات و دشواریها تنها با همکاری و هم افزایی همگان ممکن است و هیچ کشوری به تنهایی از عهده این مهم برنمی آید.
دکتر صراف تصریح کرد: امروزه شاهد هستیم که چگونه مشکلات درهم تنیده جهانی، مراکز علمی و دانشگاهی و حتی بیمارستانها و مراکز درمانی را تحت تاثیر قرار داده و استادان و پژوهشگران را از دسترسی آزاد به اطلاعات و داده های علمی باز داشته است در چنین شرایطی بهره گیری از دیپلماسی علمی و افزایش همکاریهای دانشگاهی و گسترش ارتباطات فرهنگی و تمدنی می تواند مسیر ما را به سوی حل مشکلات هموار کند.
وی گفت: همکاریهای دانشگاهی می تواند نظام سلطه را از شرایط حاکم بر جهان آگاه ساخته و از بسته شدن درهای گفت وگو پیشگیری کرده و دنیا را نسبت به مخاطرات سیاسی، طبیعی، اجتماعی و زیست محیطی آگاه کند.
وزیر علوم برگزاری این نشست را فرصتی مغتنم و گامی استوار در جهت هم اندیشی و رایزنی برای گسترش دیپلماسی علمی و افزایش همکاریهای دو جانبه در عرصه علم و دانش ارزیابی کرد.
گفتنی است در جریان این رویداد و به منظور گسترش روابط دانشگاه های برتر ایران و روسیه که همواره یکی از رسالت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران بوده و برای تعمیق روابط علمی و پژوهشی با دانشگاه های فدراسیون روسیه، دانشگاه تربیت مدرس ۳ تفاهم نامه با دانشگاه دولتی لامانوسف مسکو، دانشگاه اوفا و دانشگاه اورال منعقد نمود.