تشریح فعالیت ها و خدمات مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام در نشست شورای دانشگاه
در نشست شورای دانشگاه 14 آبان که با حضور دکتر فاضل زاده رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام برگزار شد، فعالیت ها و خدمات این مؤسسه معرفی و جایگاه دانشگاه تربیت مدرس در رتبه بندی ملی و بین المللی ارائه شد.

در ابتدای این نشست دکتر یوسف حجت به اهمیت رتبه دانشگاه اشاره کرد و گفت: رتبه دانشگاه یکی از شاخصهاییاست که نحوه عملکرد دانشگاه را نشان میدهد. دانشگاه تربیت مدرس در سطح کشور رتبه خوبی دارد اما مانند اکثر دانشگاههای کشور در سطح جهانی کمی دچار افت شده است. یک علت این افت، علت درونی و محتوایی است که ما تلاش لازم را نداشتهایمیا به دلیل اعتبارات ناکافی نتوانستهایمرتبه بهتری داشته باشیم. یک علت دیگر، علت ظاهری است. بدین معنی که ما در بسیاری از موارد اطلاعات درست و اطلاعات لازم را به موقع ارائه نکردهایمو این باعث شده است که در بعضی رنکینگها حضور نداشته باشیم.
وی افزود: در مواردی اصلا نمیدانستیم که چه اطلاعاتی، چه زمانی و به کجا باید ارسال کنیم. البته در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده اما در بعضی موارد آنطور که لازم بوده، دانشگاه تربیت مدرس معرفی نشده است و به همین علت در برخی رنکینگها افت کرده ایم. دانشگاه تربیت مدرس به دلیل اینکه یک دانشگاه تحصیلات تکمیلی است و تمرکز اساتید و دانشجویان آن بر روی پژوهش قرار گرفته، اگر تمام پتانسیلهای آن را به خوبی معرفی کنیم، رتبه ما بالاتر از این خواهد بود.
سرپرست دانشگاه ابراز امیدواری کرد که طی این جلسه و با راهنمایی دکتر فاضل زاده بیش از پیش با چگونگی روند بهبود و ارتقاء رتبه در سطح کشور، منطقه و جهان آشنا شده و در این زمینه بیشتر تلاش کنیم.
در ادامه این نشست دکتر فاضل زاده به دو راهبرد کلی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری شامل؛ کاربردی کردن پژوهشها و ارتقاء جایگاه علمی کشور در جهان اشاره و تاریخچه مؤسسه را ارائه کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گزارش رصد و پایش جایگاه علمی و گزارش رصد و پایش فناوری و نوآوری ایران در جهان و کشورهای پیشرو اسلامی را ارائه کرد و در خصوص رتبه دانشگاه تربیت مدرس در رتبه بندی ملی و بین المللی، رتبه بندی نشریات علمی دانشگاه تربیت مدرس و همایشهای نمایه شده در ISC، سرانه مقالات اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس اطلاعاتی ارائه نمود.
رئیس مؤسسه ISC همچنین به معرفی سکوهای علم و فناوری، سامانه نظام ایدهها و نیازها (نان)، سامانه سرآمدان علمی، فناوری و نوآوری و سامانه دانا و معیارهای شش گانه رتبه بندی دانشگاهها در نظام رتبه بندیISC پرداخت.