دکتر حسین گنجی دوست تأکید کرد:
لزوم گسترش همکاری های علمی و پژوهشی میان دانشگاه های ایران و چین
دکتر حسین گنجی دوست، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اهمیت گسترش همکاری های علمی و پژوهشی میان دانشگاه های ایران و چین، بر لزوم همکاری در طرح های تحقیقاتی مشترک و استفاده از فرصت ها و امکانات دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی چین تأکید کرد.

دکتر گنجی دوست از اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس است که به واسطه ارتباطات گسترده با چین نقش مهمی در انعقاد تفاهم نامههای همکاری میان دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاههای چین دارد. با توجه به انعقاد تفاهم نامههای همکاری میان دانشگاه و دانشگاههای چین در سال ۱۴۰۲، 15 فروردین ماه سال جاری با ایشان به گفتگو نشستیم.
وی در این گفتگو با اشاره به تعامل با دانشگاههای چین اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ با چند دانشگاه چین در تعامل بودیم و در چند دانشگاه چین سخنرانیهاییانجام شد. طی آن تعاملات، تقاضا برای بازدید از دانشگاههای چین و گفتگو با اساتید گروههای مختلف مطرح شد که بر این اساس برنامهایتنظیم و سفری به کشور چین ترتیب داده شد و گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی میان دانشگاههای ایران و چین مورد تاکید قرار گرفت.
وی افزود: پس از گفتگوهای اولیه، اولین تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه شانتو به امضا رسید. در ادامه دانشگاه صنعت و معدن چین نیز جهت انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه تربیت مدرس گفتگوهایی را انجام داد و اسفند ماه ۱۴۰۲ تفاهم نامهایمیان دو طرف به امضا رسید.
همچنین در سال ۱۴۰۲ یک قرارداد پژوهشی سه ساله بنیاد علم بین موسسه دانشگاهی پتروشیمی پکن با همکاری و مشارکت گروه محیط زیست دانشکده مهندسی عمران و پژوهشکده فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس منعقد شد.
دکتر گنجی دوست خاطر نشان کرد: تعاملات مشترک میان دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاههای چین با تاکید دکتر دانشجو ریاست محترم دانشگاه و همکاری صمیمانه دفتر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صورت میگیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: گروه مهندسی محیط زیست دانشگاه گوانجو چین که -قبلا نیز با دانشگاه تربیت مدرس تفاهم نامه همکاری امضا کرده بودند -از دانشگاه تربیت مدرس خواست تا چند نفر از دانشجویان جوان مستعد که در آستانه فارغ التحصیلی دوره دکتری هستند را جهت انجام پروژه تحقیقاتی یک ساله به آن دانشگاه معرفی نمایدکه در این راستا ۵ دانشجو معرفی شدند که در حال حاضر ۳ نفر از دانشجویان مورد تایید قرار گرفتند و پس از دو مرحله غربالگری دیگر، امیدواریم پذیرش آنان تایید شود تا بتوانند در این خصوص موفق عمل کنند.
وی همچنین از درخواست دانشگاههای چین برای اعزام اساتید توانمند از دانشگاه به چین خبر داد و گفت: این درخواست از سوی برخی از دانشگاههای چین مطرح گردید و امیدواریم از طرق مختلف این افراد معرفی شوند تا طبق قوانین و مقررات، همکاریهای مشترک صورت گیرد.
در این خصوص با چند دانشگاه چین رایزنی کردیم تا در سطح استاد و دانشجو و فرصت مطالعاتی اساتید و دانشجویان و طرحهای تحقیقاتی بتوانیم تعاملات خوبی را با یکدیگر داشته باشیم.
دکتر گنجی دوست با تاکید بر لزوم ارتباط علمی و پژوهشی بیشتر میان دانشگاههای ایران و چین خاطر نشان کرد: دانشگاههاییکه ما با آنان تعامل داریم دانشگاههاییهستند که دفتر روابط بین الملل دانشگاه، رنکینگ و جایگاه آنها را تایید کرده است.
وی به عنوان اولین رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در چین به چگونگی انتخاب خود در این سمت و نحوه گسترش همکاریهای مشترک میان دو کشور اشاره کرد و گفت: من پس از فارغ التحصیلی از آمریکا در سال ۶۸ وارد دانشگاه تربیت مدرس شدم و به عنوان معاون آموزشی دانشگاه شروع به فعالیت کردم. در سال ۱۳۷۰ دولت چین از چند نفر از معاونان دانشگاههای مختلف تهران دعوت کرد تا بازدید رسمی ۱۵ روزهایاز آن کشور داشته باشند که اینجانب نیز به اتفاق معاونان دیگر دانشگاههای تهران به چین سفر کرده و از مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی سه شهر مهم چین؛ پکن، شانگهای و شیان بازدید کردیم.
دانشگاه چین خوآ، دانشگاه شانگهای و دانشگاه شیان از جمله دانشگاههاییبود که از آنها بازدید کردیم و در آن زمان تفاهم نامههایینیز با برخی از این دانشگاهها به امضا رسید. پس از آن سفر، علاقه من به تعامل با چین افزایش یافت و به تعداد زیادی از کشورهای آسیایی نیز سفر کردم و در کنفرانسهای مختلفی در کشورهای چین و ژاپن شرکت نمودم و در سال ۱۳۷۵ در قالب دوره فرصت مطالعاتی به کشور ژاپن رفتم. به دلیل ارتباطات گسترده با کشور چین و تجربیات حاصل شده، در سال ۱۳۹۱ از سوی وزارت علوم دعوت شدم تا به عنوان اولین رایزن علمی ایران در چین فعالیت کنم و در سال ۱۳۹۲ به صورت رسمی به عنوان رایزن علمی ایران به کشور چین وارد شدم و سرپرستی دانشجویان از جمله مهمترین وظایف من بود. ورود من به چین با هدف بالا بردن روابط علمی دانشگاههای ایران و چین صورت گرفت و پس از رتبه بندی دانشگاههای چین و ارائه نتایج تحقیقات به وزارت علوم، سعی کردیم مذاکراتی در خصوص ارتباطات علمی و پژوهشی میان ایران و چین داشته باشیم و طی سه سال که مسئولیت رایزنی ایران در چین را برعهده داشتم برخورد بسیار خوبی از چینیها دیدم و توانستیم چندین تفاهم نامه با چین به امضا برسانیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: در طول این سه سال با همکاری دانشگاههای تربیت مدرس، زنجان و اصفهان در زمینه تبادل استاد و بازدیدهای علمی و انعقاد تفاهم نامه مشترک اقداماتی انجام شد. پس از اتمام دوره مسئولیت رایزانیامدر چین، به دلیل سابقه ارتباطی که با کشور چین داشتم اساتید در رشته تخصصیامبا اینجانب در ارتباط بودند و برای سخنرانیها و کنفرانسها از من دعوت به عمل میآوردند و این امر باعث برگزاری چند کارگاه علمی مشترک با همکاری دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاههای چین شد.
وی گفت: به دلیل شیوع کرونا در چند سال گذشته در ارتباطات با چین وقفهایایجاد شد و با حسن نظر دکتر دانشجو ریاست دانشگاه این ارتباطات مجدد از سر گرفته شد و چندین کارگاه و سخنرانی علمی انلاین به صورت مشترک برگزار شد و امیدواریم بتوانیم در سال جدید این ارتباطات را گستردهتر کنیم و تفاهم نامههای منعقد شده را نیز اجرایی نماییم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ما دو قرارداد علمی _ پژوهشی سه ساله بنیاد علم را با کشور چین در دست اقدام داریم که به زودی اقدامات لازم اداری آن انجام خواهد شد و یک کارگاه مشترک علمی و پژوهشی نیز توسط اساتید دانشگاه تربیت مدرس بین بنیاد علم و دانشگاههای چین برگزار میشود که تا اواخر فروردین ماه اقدامات نهایی آن انجام خواهد شد.
اولین رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در چین با اشاره به دستاوردهای حاصل از ارتباط با دانشگاههای چین خاطر نشان ساخت: کشور چین امکانات آزمایشگاهی خوبی را در اختیار دارد و سعی دارد تا افراد مستعد و توانمند از جمله دانشجویان پسادکتری را جذب نماید. ما در ارتباط با چین باید بر اساس دیدگاه برد- برد علمی رفتار کنیم و افرادی که از سمت دانشگاههای ایران به دانشگاههای چین معرفی میکنیم افرادی با کلاس علمی بالا باشند که پس از انجام کار تحقیقاتی در چین، دستاورد خوبی را با خود به کشور بیاورند. ما باید با همکاری در طرحهای تحقیقاتی آنان از فرصتها و امکانات دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی چین به نحو احسن استفاده کنیم.