مراسم معارفه دانشجویان نو ورود دانشکده مهندسی مکانیک برگزار شد
مراسم معارفه دانشجویان نو ورود دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یکشنبه هشتم مهرماه 1403 در سالن اجتماعات شهید چمران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر هیهات رئیس دانشکده مهندسی مکانیک به معرفی دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه تربیت مدرس سال ۶۱ تأسیس شد و دارای ۱۷ دانشکده است. دانشکده مهندسی مکانیک جزو ۶ دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه است که در سال ۶۲ تاسیس و تا سال ۹۲ به صورت بخش و پس از آن به صورت دانشکده به فعالیت پرداخت.
وی در ادامه ضمن معرفی هیات رئیسه، اعضای هیأت علمی و کارمندان دانشکده گفت: در حال حاضر دانشکده ۴ گروه آموزشی فعال دارد و دارای ۱۱ عضو هیأت علمی با رتبه استاد، ۱۰ عضو هیأت علمی با رتبه دانشیار، ۹ عضو هیأت علمی با رتبه استادیار، ۱۹۲ دانشجوی دکترا و ۲۷۱ دانشجوی کارشناسی ارشد است. در هر گروه آموزشی یک انجمن علمی فعال وجود دارد و دانشکده دارای ۲۹ آزمایشگاه فعال است.
دکتر هیهات همچنین به قطب علمی فعال احتراق زیر مجموعه گروه تبدیل انرژی، مجله مهندسی مکانیک، دستاوردهای دانشکده در حوزه چاپ و نشر کتب، حضور در کنفرانسهای علمی، برگزاری سخنرانیهای بین المللی و اقدامات دانشکده در حوزه ارتباط با صنعت اشاره کرد.
وی تصریح کرد: طول مجاز تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ۲ سال و در دوره دکترا ۴ سال است. دانشجویان باید از ابتدای تحصیل خود برنامه ریزی و مدیریت لازم را برای اتمام به موقع دوره داشته باشند.
رئیس دانشکده مهندسی مکانیک در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح دانشگاههای نسل یک تا ۵ پرداخت و گفت: دانشگاههای نسل یک، دانشگاههای آموزش محور بودند که وظیفه آنها تربیت افراد متخصص بود. دانشگاههای نسل دو در کنار آموزش به پژوهش پرداختند و خروجی این دانشگاه ها متخصص محقق بود. نسل سوم دانشگاهها با دانستن این نکته که آموزش و پژوهش به تنهایی فایده ندارد و میباید خروجی دانشگاه یک دستاورد باشد، ایجاد شدند و دانشگاه کارآفرین نام گرفت. نسل چهارم، دانشگاههاییرا شامل میشوند که بر محیط و جامعه اثرگذارند و نسل ۵ دانشگاهها را، دانشگاه تمدن ساز در جامعه مینامند. دانشگاه تربیت مدرس دانشگاه نسل سوم است که نیم نگاهی به نسل چهارم دانشگاهها دارد.
وی در پایان دانشجویان را خون تازه در رگهای دانشگاه توصیف کرد و از دانشجویان نو ورود خواست با انگیزه در طول دوره تحصیل خود تلاش کنند و از امکانات دانشگاه بیشترین بهره را ببرند.
در ادامه مهندس حسن محمد علی زاده رئیس هیأت مدیره صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی استان البرز در سخنانی به تشریح اهداف این صندوق پرداخت و ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک صندوق و دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس در راستای ارتباط صنعت و دانشگاه به صورت آزمایشی به تبادل امکانات خود بپردازند.
سخنرانی مهندس معظی از دانش آموختگان دانشکده مهندسی مکانیک و کارآفرین مطرح، پایان بخش این مراسم بود.