نشست صمیمانه رییس دانشگاه با کارکنان حوزه ریاست برگزار شد
نشست صمیمانه رییس دانشگاه با کارکنان و مدیران حوزه ریاست 10 تیر ماه در سالن شورا برگزار شد.

در این نشست دکتر فرهاد دانشجو ضمن قدردانی از زحمات کارمندان حوزه ریاست و به خصوص مدیر کل این حوزه گفت: دانشگاه بر ۳ رکن دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارمندان استوار است. هر یک از این ارکان به یک اندازه حائز اهمیت هستند و اگر هر کدام از این پایهها وجود نداشته باشد، روند اصلی دانشگاه دچار مشکل میشود. این ۳ رکن و پایه با وحدت یکدیگر میتوانند به پیشرفت دانشگاه شتاب دهند و موجبات رشد و اعتلای خود و دانشگاه را فراهم کنند.
وی افزود: دانشگاه در این سالها دستاوردهای بسیاری داشته است که برخی از آنها در این جلسه عنوان و بعضی ارائه نشد. تاریخ و سابقه دانشگاه، سکویی است که موجب کسب این مقدار دستاورد شده است. رؤسا و معاونین پیشین دانشگاه، مدیران، اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان از ابتدای شکل گیری دانشگاه در کسب این موفقیتها سهیم و دخیل بوده اند. دانشگاه تربیت مدرس بهترین کارمندان را دارد. کارمندانی که با کمترین امکانات بسیار دلسوز و مسئولیت پذیر کار میکنند.
رئیس دانشگاه خاطر نشان کرد: در هر دورهاینکات مثبت و نکات منفی با یکدیگر وجود داشته اند. برخی نکات منفی به دلیل تأثیرپذیری امور داخل دانشگاه از نحوه کار سازمانهای بیرونی، قوانین و مقررات بیرون دانشگاه و…است که اجازه برخی فعالیتها را در دانشگاه نمیدهد و منجر به کندی امور و مشکلاتی میشود. اما در پارهایموارد، ایرادات بطور مستقیم در دانشگاه است. بروکراسی موجود در دانشگاه برخی فرایندها را طولانی میکند. برخی مشکلات اگر افراد وظایف خود را به نحو بهتری انجام دهند، برطرف میشود و امور دانشگاه تسهیل خواهد شد. بعضی کم کاریها دست خود کارکنان است.
دکتر دانشجو با اشاره به اینکه تخریب آسان اما سازندگی سخت و وقت گیر است گفت: تخریب آسان اتفاق میافتد اما ساختن بسیار سخت و پر هزینه است. اعمال سیاست تخریب باعث ایجاد نارضایتی در اقشار مختلف مردم میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اشاره و تصریح کرد: ما پای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایستادهایمو از انقلاب دفاع میکنیم. شرکت در انتخابات حقی است که همه مردم باید از آن استفاده کنند و اگر خواستار حفظ امنیت و آرامش کشور هستند باید به شخص مورد نظر خود رأی دهند. مرحله اول انتخابات به خوبی انجام شد و بیشک دور دوم با مشارکت بیشتر مردم همراه خواهد بود.
رئیس دانشگاه افزود: ما با شرکت در انتخابات وظیفه خود را انجام میدهیم و هر کدام از نامزدها که با رأی مردم به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، مسیر پیشرفت را ادامه میدهد. جمهوریت یعنی رأی دادن و رأی هر کس تأثیرگذار است. جامعه لایق کسی خواهد بود که آن را انتخاب کرده است. هر یک از نامزدها در سخنرانیها و برنامههای خود، نکات کلیدی و راهبردی آینده را ارائه داده اند. ما باید با دقت و بررسیهای درست از روی عقل و منطق نه با احساس و بدون غرض، یک نفر را انتخاب کنیم. باید به درستی دست به انتخاب بزنیم تا در آینده پشیمان نباشیم.
دکتر دانشجو اضافه کرد: مهمتر از اینکه چه کسی را انتخاب کنیم، مشارکت در انتخابات است. نظام جمهوری اسلامی ماندگار است. با وجود رهبر معظم انقلاب اسلامی نظام هرگز در مسیر تضعیف قرار نخواهد گرفت. اما باید مشارکت کنیم چرا که اگر رئیس جمهور با آراء بیشتری انتخاب شود، با پشتوانه و قدرت بیشتری نیز امور را پیش خواهد برد و با اقتدار بیشتر، تصمیم گیری و اجرا خواهد کرد. حضور در انتخابات دشمن را مأیوس کرده و جلوی طمع آنها را میگیرد. هر کس که پیروز انتخابات باشد در خدمت مردم است و برای پیشرفت و آبادی کشور تلاش میکند.
رئیس دانشگاه اظهار داشت: در طول ۴۵ سال رؤسای جمهور مختلفی بر سر کار آمدند که هم فکر نبودند و حتی در مواردی موافق یکدیگر هم نبودند اما همگی در پی آبادی کشور و اعتلای روز افزون آن بودند. سیاستهای مختلف دولتهای پیشین در مواجهه با مشکلات، تحریمها و… منجر به نتایج گوناگون شد. هر کس پیروز انتخابات باشد باید وی را پذیرفت و برای پیشرفت کشور از وی حمایت کرد.
وی در بخشی از سخنان خود در خصوص پروژه مسکن کارکنان گفت: این پروژه کار بسیار بزرگی بود که توسط بزرگمردی چون شهید رئیسی رقم خورد. ریل گذاری این پروژه در قالب برنامه مولدسازی داراییها و صدور مجوز فروش و واگذاری زمینهای سازمانی جهت ساخت مسکن کارکنان در دولت شهید رئیسی صورت گرفت. با کلنگ زنی پروژه ۵هزار واحد مسکونی دانشگاهیان تربیت مدرس، انتخاب شرکت نقشه کشی پروژه (شهرک) و انعقاد قرارداد با سازنده، امور مربوط توسط هیأت مدیره در حال پیگیری و انجام است. برای این پروژه افراد زیادی مانند دکتر زاکانی، آیت الله خاموشی، دکتر مخبر، دکتر عزیزی و… تلاش کردند تا مشکلات یکی پس از دیگری رفع شد.
رئیس دانشگاه یادآور شد: این پروژه یک طرح صنفی است که همه از آن بهره مند میشوند. ما بدون سیاسی کردن طرح، تا به این مرحله آن را پیش بردیم. اینگونه مسائل موضوع دانشگاه و یک موضوع صنفی است که باید پس از این نیز پیگیری شود.
دکتر دانشجو گفت: در طول ۲ و نیم سال گذشته همواره خود را دوست شما دانستم و در تمام مراحل و فعالیتهاییکه انجام دادم سعی بر این داشتم تا این دوستی را نشان دهم. این دوستی بدین معناست که باید به شما خیر برسانم و اگر توان داشتم جلوی رسیدن شر به شما را بگیرم. اساس دوستی محبت در عمل است. در محیط دانشگاه هر چه با یکدیگر مهربانتر باشیم، زندگی و فعالیت در این محیط را برای خود زیباتر و راحتتر خواهیم کرد. در دو سال اخیر به دنبال دوستی و محبت بوده ام، اگر ایراد، کمی و کاستی به دلیل محدودیتها و نبود امکانات وجود داشته است، عذر خواهی میکنم.
در ابتدای این نشست دکتر ابوالقاسم سرآبادانی، مدیر کل حوزه ریاست دانشگاه تربیت مدرس ضمن قدردانی از زحمات و تلاش های شبانه روزی کارکنان دانشگاه به ارائه گزارشی از دستاوردها و اقدامات صورت گرفته در دانشگاه پرداخت.
وی با اشاره به اساسنامه دانشگاه تربیت مدرس، انجام برنامه های راهبردی دانشگاه را حول این چشم انداز دانست و خاطر نشان کرد: دانشگاه تربیت مدرس به عنوان دانشگاهی با هویت علمی و انقلابی، برنامه های مدونی را بر مبنای سه دیدگاه مقام معظم رهبری در دانشگاه که شامل؛ تربیت عالم، تولید علم و جهت دهی به تربیت عالم و تولید علم است، در درستور کار خود قرار داده است که از زمان دوره قبلی ریاست دکتر دانشجو آغاز شده و سایر اقدامات نیز بر این اساس ادامه پیدا کرده است.
وی با بی بدیل خواندن اقدامات راهبردی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: برخی اقدامات نقش پایه ای دارند و از آنجایی که دانشگاه تربیت مدرس پایه گذار برنامه هایی بوده که توفیقات بسیاری را برای نظام آموزش عالی کشور رقم زده است، می توان آنها را بی بدیل دانست چراکه برای ۲۰ سال آینده هم می تواند راه گشا باشد.
دکتر سرآبادانی درباره چهار رکن اساسی که در دانشگاه پیگیری می شود گفت: سازماندهی سازمان یا دانشگاه، برنامه ریزی متناسب با آن سازماندهی، یکپارچه کردن و اتحاد منابع مختلف برای رسیدن به آن هدف و استفاده از سازو کارهای فناورانه برای تسهیل و رسیدن به اهداف مد نظر، از جمله برنامه های اساسی دانشگاه است که بر مبنای آن اقدامات انجام شده از سال ۹۳ تا پایان ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از جمله برنامه های سازماندهی دانشگاه؛ طراحی و تصویب نمودار ساختار کلان دانشگاه در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ است که به تصویب هیأت امنا و رئیس جمهور رسید. این نمودار با دستور ریاست دانشگاه تکمیل شد. اقدام دیگر؛ طراحی و تصویب نمودار سازمانی پارک علم و فناوری دانشگاه است که در دی ماه سال ۱۴۰۲ شکل گرفت. در این طرح نگاه ویژه ای به فناوری و اشتغال، خود اتکایی در حوزه های رفاه و مدیریت بازنشستگی شده است. در همین زمینه آیین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه بازنگری شده که به زودی به واحدها ابلاغ خواهد شد.
مدیرکل حوزه ریاست دانشگاه تربیت مدرس در ادامه به راه اندازی پردیس بین المللی منطقه آزاد اروند این دانشگاه اشاره کرد و افزود: برنامه راه اندازی این واحد مورد استقبال رئیس جمهور شهید رییسی قرار گرفت به طوریکه ایشان از وزیر علوم خواستند تا این اقدام دانشگاه تربیت مدرس به عنوان الگو برای سایر دانشگاه ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
دکتر سرآبادانی، صدور مجوز تاسیس مرکز بین المللی پژوهشی ریاضی ابوریحان در دی ماه سال ۱۴۰۱، موضوع خود اتکایی دانشگاه تربیت مدرس و دنبال کردن برنامه های آموزش عالی را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد و گفت: بعد از آبان سال ۱۴۰۰ دوره دوم طرح خود اتکایی دانشگاه مطرح شد که بر مبنای آن موضوع تاسیس سازمان سرمایه گذاری دانشگاه تربیت مدرس در هیأت امنا به تصویب رسید که آیین نامه های مربوط به آن انشاالله در دولت پیگیری خواهد شد. در این طرح، مسئله اتکا دانشگاه تنها به منابع دولتی نبوده و درصدی از آن از محل فناوری های علمی دانشگاه به دست می آید که این طرح توسط دکتر فرهاد دانشجو به دولت ارائه شده است.
مدیر کل حوزه ریاست همچنین از فروش و تبدیل به احسن زمین های هلجرد برای تامین مسکن اعضای هیأت علمی، کارمندان دانشگاه و ساخت خوابگاه های دانشجویان متاهلی در اردیبهشت ۱۴۰۱، صدور مجوز و کلنگ زنی مجتمع فرهنگی، آموزشی و رفاهی پردیس نور و پروژه عظیم ساخت ۵۰۰۰ مسکن دانشگاهیان در خرداد ماه سال جاری سخن گفت و خاطر نشان کرد: تمام این اقدامات با حمایت دکتر فرهاد دانشجو صورت گرفته و امیدواریم بخش بزرگی از دغدغه معیشتی جامعه علمی کشور توسط این طرح ها برطرف شده و به عنوان الگویی برای سایر دانشگاه ها مورد استفاده واقع شود.
در این نشست همچنین جمعی از مدیران و کارشناسان حوزه ریاست به نمایندگی از مدیریتهای زیر مجموعه این حوزه صحبت کرده و ضمن تقدیر از زحمات دکتر دانشجو در زمینه حل مشکلات کارکنان و تلاش ایشان در راستای اعتلا و رشد جایگاه دانشگاه در عرصههای مختلف به ارائه گزارش کوتاهی از عملکرد مجموعه خود پرداختند.