نشست هم اندیشی «انتخابات، فرصت ها و چالش ها» برگزار شد
نشست هم اندیشی «انتخابات، فرصت ها و چالش ها» با حضور دکتر فرامرز میرزایی و دکتر وحید حسین زاده چهارم تیرماه در سالن استادمیرحسنی دانشکده علوم انسانی دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست که به همت دفتر هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، دکتر پروینی به بیان اهداف جلسه پرداخت و گفت: این نشست با هدف بالابردن آگاهی دانشگاهیان پیرامون موضوع مهم سیاسی و اجتماعی انتخابات ترتیب داده شده است. حضور مردم در حدوث و استمرار جمهوری اسلامی رکن است.
وی با اشاره به اینکه انسان موجودی مختار است افزود: انسان با اختیاری که دارد، در مراحل مختلف زندگی دست به انتخاب میزند. حال در موضوعات کلان اجتماعی و سیاسی، اهمیت این انتخاب بیشتر میشود. درآیات و روایات بسیاری نیز به اهمیت تصمیم گیری اجتماعی و سیاسی و اختیار و انتخاب انسان تأکید شده است. آیاتی در خصوص شورا و امر مهم مشورت در قرآن وجود دارد همینطور در آیاتی به خلیفه بودن انسان اشاره شده که خود گواه این موضوع است که انسان باید خودش تصمیم گیرنده باشد.
در ادامهٔ جلسه، اولین سؤال در خصوص فرصتهای انتخابات در حوزه داخلی و در عرصه بین المللی مطرح و سخنرانان به آن پاسخ دادند. دکتر میرزایی ذات انتخابات را بهترین فرصت قلمداد کرد و گفت: انتخابات دو فرصت مهم را ایجاد میکند. انتخابات موجب استمرار و تحکیم نظام میشود. همچنین انتخابات با ایجاد امکان گفتگو و شناخت یکدیگر، باعث خواهد شد تغییر، بدون هزینه و یا با کمترین هزینه حادث گردد. انتخابات میراث تمدن بشری است و اجازه میدهد گرایشها و عقاید مختلف موجود، اظهار نظر کنند.
دکتر حسین زاده در مقدمه سخنان خود به تجربه و عمر جمهوریت در غرب و ایران اشاره کرد و گفت: نقطه شروع جمهوریت در ایران، دوران مشروطه اول و خواسته آن در حد تشکیل پارلمان بود. اما نقطه اوج جمهوریت در ایران در انقلاب اسلامی است که در تمام ارکان و اجزاء تسری مییابد. با سابقه کم در حکمرانی، فرازهایی در ۴۰ سال داشتهایمو به اهداف بسیاری رسیدیم اما عمر جمهوریت در غرب بسیار زیاد است.
دکتر میرزایی از انتخابات به عنوان بهترین دستاورد انقلاب اسلامی نام برد و تأکید کرد: این دستاورد بزرگ حاصل تلاش یک ملت است و نباید اجازه دهیم که مخدوش شود. شورای نگهبان باید به معنی واقعی نگهبان این دستاورد باشد و دایره انتخابات را محدود نکند. فضا باید بازتر شود و تمام اقشار مردم، نمایندهایداشته باشند. باید از این دستاورد ارزشمند حفاظت کنیم.
دکتر حسین زاده در تشریح فرصتهای بین المللی انتخابات به سیاست کلان «استقلال همه جانبه» اشاره کرد و گفت: ما در عرصه بین المللی یک سیاست کلان را دنبال میکنیم و برای آن تلاش و هزینه کرده ایم. این استقلال همه جانبهٔ کشور دو اتفاق را رقم میزند. در بعد مثبت باعث شده است که جمهوری اسلامی ایران در دکترینهای نظامی و امنیتی خود مستقل عمل کند و در منطقه بحران خیز خاورمیانه بدون دخالت قدرتهای جهانی مستقل و موفق باشد. اما این استقلال از بعد دیگری با چالش همراه است. جمهوری اسلامی ایران متحد استراتژیک ندارد و داخل هیچ پیمان و معاهدهاینیست.
وی اضافه کرد: تنها متحد استراتژیک این کشور، مردم آن هستند. در طول ۴ دهه گذشته جمهوری اسلامی ایران همواره با مردم خود از بحرانها خارج شده است. اما برخی نارضایتیهای موجود، مشکلات و عوامل باعث شده است که این متحد استراتژیک دچار تردید شود. فرصت انتخابات فرصت خوبی است که به پیام داده شده پاسخ دهیم و تغییر ایجاد کنیم.
دکتر حسین زاده مشارکت و صندوقهای رأی در برخی کشورها را از جنس تزئینی دانست و گفت: میزان مشارکت، دموکراسی و حضور پای صندوقهای رأی در برخی کشورها به دلیل داشتن سرمایههای دیگر، از اهمیت کمتری برخوردار است اما در مورد ایران، مشارکت خوب در انتخابات ذهنیت همسایگان ما در منطقه، ذهنیت دوستان و ذهنیت دشمنان جمهوری اسلامی را تغییر میدهد.
دکتر میرزایی کشورهای عربی را به دو دسته تقسیم کرد و افزود: کشورهای عربی یا دارای نظام پادشاهی هستند و یا انقلاب کرده و روی سعادت ندیدند. آن دسته از کشورهای عربی که انقلاب کردند دارای نظامی با دو ویژگی خطرناک هستند. آنها جمهوریتی شبیه پادشاهی دارند. ما نیاز داریم دموکراسی مبتنی بر وفاق مردم در کشورمان وجود داشته باشد.
دکتر حسین زاده با بیان این مهم که ما در بن بست نیستیم و برای رفع مشکلات راه حلهاییوجود دارد گفت: اگر مشارکت خوب باشد، رئیس جمهور آینده با یک پشتوانه قوی در عرصه داخلی و خارجی روی کار میآید. رئیس جمهور قوی، یک دولت قوی را تشکیل میدهد که میتواند برای کار و حل مشکلات، فضا در اختیار داشته باشد.
در ادامه نشست، حاضرین به بیان نقطه نظرات و سوالهای خود پرداختند.