• 1403/08/19 - 13:44
  • -تعداد بازدید: 28
  • - تعداد بازدیدکننده: 28
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پروژه تقویت جمعیت مرال ایرانی در جنگل آموزشی-تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس عملیاتی شد

طی مراسمی با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استاندار مازندران، سرپرست دانشگاه تربیت مدرس و جمعی از مدیران، پروژه تکثیر و رهاسازی مرال ایرانی در جنگل آموزشی-تحقیقاتی مدرس واقع در پردیس نور این دانشگاه عملیاتی شد.

  در ابتدای این مراسم دکتر یوسف حجت سرپرست دانشگاه تربیت مدرس ضمن خوشامدگویی، به معرفی کوتاهی از دانشگاه تربیت مدرس پرداخت و گفت: دانشگاه تربیت مدرس در سال ۶۱   با هدف تربیت استاد برای سایر دانشگاه‌های کشور ایجاد شد. دانشگاه تربیت مدرس تنها دانشگاه بزرگ کشور است که ریشه در قبل از انقلاب ندارد و مولود انقلاب اسلامی است.
وی در تشریح ویژگی‌های خاص دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: نخستین ویژگی این دانشگاه، رسالت تربیت استاد است که در ابتدا به عنوان هدف اصلی مورد توجه بود و با گذشت سال‌ها و راه اندازی دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های دیگر کشور، این رسالت از دوش دانشگاه تربیت مدرس برداشته شد.
دکتر حجت یادآور شد: دانشگاه تربیت مدرس در برخی رتبه بندی ها، دانشگاه دوم کشور بعد از دانشگاه تهران است. ۷۵۰ عضو هیأت علمی و حدود ۱۰ هزار دانشجو دارد و در ۳ پردیس اصلی؛ پردیس مرکزی تهران، پردیس منابع طبیعی و علوم دریایی نور و پردیس کشاورزی بلوار پژوهش فعالیت می‌کند.
وی ادامه داد: ویژگی دوم این دانشگاه، تحصیلات تکمیلی بودن آن است. این ویژگی و عدم حضور دانشجویان مقطع کارشناسی باعث می‌شود اساتید فرصت کافی برای پژوهش داشته باشند. ما در زمینه چاپ مقالات اساتید در رتبه بندی ها، از جایگاه خوبی برخورداریم. ویژگی دیگر دانشگاه، جامع بودن آن است. در دانشگاه تربیت مدرس رشته‌های گوناگون فنی و مهندسی، علوم انسانی، هنر و کشاورزی وجود دارد. ما تنها دانشگاه زیر مجموعه وزارت علوم هستیم که دانشکده علوم پزشکی داریم و همین امر زمینه تحقیقات بین رشته‌ایرا فراهم می‌کند.
سرپرست دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: مفتخریم که یکی از بهترین پردیس‌های دانشگاه در حوزه منابع طبیعی و علوم دریایی در شهرستان نور فعال است. در این دانشکده با حضور اساتید فرهیخته و دارای سطح علمی بالا، پژوهش‌هاییانجام می‌شود که در زمینه رفع مشکلات محیط زیست می‌تواند راهگشا باشد.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر عباس اسماعیلی ساری رئیس دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه طی سخنانی ابراز امیدواری کرد این جلسه آغازی بر همکاری‌های مشترک میان دانشگاه تربیت مدرس، سازمان محیط زیست و استان مازندران باشد. وی در ادامه به معرفی پردیس نور پرداخت و گفت: این پردیس با ۷۰ هکتار مساحت و دو هزار هکتار جنگل تحقیقاتی، وسیع‌ترین دانشکده منابع طبیعی کشور است که با تعداد محدود عضو هیأت علمی (۵۰ نفر) در ۷ رشته و ۹ گرایش فعالیت می‌کند.
دکتر اسماعیلی افزود: مهم‌ترین افتخار ما این است که اساتید این دانشکده اغلب سرآمدان آموزشی و اساتید برجسته در حوزه فعالیت خود هستند و در زمینه تحقیقات پژوهشی، پروژه‌های ارزنده‌ایانجام داده اند. مطالعات اعضای هیأت علمی پردیس نور در دو بخش مطالعات نرم افزاری و مطالعات سخت افزاری قابل تقسیم است و برای مثال می‌توان به ثبت جنگل هیرکانی، راه اندازی وبسایت تنوع زیستی و حیات وحش، تهیه اوراق فشرده چوبی از ضایعات، پروژه آب باران اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه این دانشکده با بهره گیری از اساتید فرهیخته، برجسته و کارآمد خود آمادگی دارد در جهت حل مسائل زیست محیطی استان و کشور گام بردارد، پیشنهاد تشکیل کمیته‌ایمتشکل از دانشگاه تربیت مدرس و سازمان محیط زیست برای ارائه راهکارهای عملی جهت رفع مشکلات را مطرح کرد.
در ادامه حاضرین از محل آغاز پروژه تقویت جمعیت  مرال  ایرانی در جنگل تحقیقاتی دانشگاه تربیت مدرس واقع در شهرستان نور بازدید کردند.
گفتنی است پروژه تکثیر و رهاسازی مرال یا گوزن قرمز (یکی از بزرگ‌ ترین انواع گوزن و بومی ایران) با آزاد سازی دو رأس مرال در منطقه حفاظت شده جنگل تحقیقاتی مدرس آغاز شد.    

  • گروه خبری : مراسم و نشست,اداره کل حوزه ریاست,حوزه دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی
  • news code : 1623

تصاویر