• 1403/12/11 - 09:35
  • -تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سومین دوره جایزه ملی دوسالانه نقد زرین برگزار شد

برگزیدگان سومین دوره جایزه ملی دوسالانه نقد زرین (یادنام زنده‌یاد استاد دکتر عبدالحسین زرین‌کوب)، به میزبانی دانشگاه لرستان، تجلیل شدند.

  دکتر ابراهیم خدایار دبیر سومین جایزه ملی دوسالانه نقد زرین در این آیین گفت: استاد زرین‌ کوب با اشراف کم نظیر بر تاریخ و ادبیات، نقد ادبی جدید را در ایران با بهره‌ گیری از میراث جهانی نقد ادبی، به بالندگی رسانید.
وی ادامه داد: استاد زرین‌ کوب علاه بر تألیف کتاب نقد ادبی، در عمل با نگارش نقدهای اصیل و نشان‌ دادن پست و بلند میراث ادب فارسی، لذت عاشقانه زیستن را در زبان فارسی و ادبیات فارسی در بستری تقادانه به دوستداران فرهنگ جاویدان ایران هنرمندانه نشان داد و فرصت نماشای این باغ رنگارنگ را با نگاهی نو فراهم کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: این روزها که در فضای علمی ایران، دانش‌ های بین رشته‌ ای مقام و اعتباری والا پیدا کرده است نقد ادبی نیز با بهره‌ گیری از میراث غنی خودش، توانسته است عصای دست تمام رشته‌ های دانشگاهی به‌ ویژه علوم انسانی، هنر و کما بیش حتی مدیریت و اقتصاد باشد؛ هم از این رو در گوشه و کنار این سرزمین پهناور، طرفداران این دانش روز به روز در حال افزایش هستند؛ به همین دلیل است که نقدِ نقد، می‌ تواند با نشان دادن راه درست، مددکار مخاطبان باشد؛ برجسته‌ ترین ویژگی استاد عبدالحسین زرین‌ کوب، در نقد ادبی، مرعوب نشدن در برابر میراث جهانی نقد بوده است.
وی ادامه داد: تسلط شگرف استاد زرین‌ کوب، به تاریخ و ادب ایران، وی را به این باور رسانده بود که صاحبان بزرگ‌ ترین گنجینه ادب ایرانی می‌ توانند با بهره‌ گیری عالمانه و آگاهانه از میراث جهانی، شکوه خودشان را در دنیای ادبیات و نقد هم نشان بدهند و این باور بسیار عمیقی در وجود استاد زرین‌ کوب بود.
دبیر سومین جایزه ملی دوسالانه نقد زرین، گفت: انجمن علمی نقد ادبی ایران، با درنظر گرفتن این ملاحظات، در این دوره نیز با هدف شناسایی و معرفی پژوهش‌ های اصیل انتقادی در حوزه نقد ادبی، براساس آیین‌ نامه جایزه از میان نزدیک به ۳ هزار مقاله چاپ شده با انتخاب ۵۰ نشریه در بازه زمانی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ براساس داوری ۱۷ استاد از دانشگاه‌ های مختلف کشور از جمله دانشگاه لرستان، در نهایت ۲۹ مقاله از بین ۳ هزار مقاله در مرحله اول، برگزیده شد؛ در مرحله دوم از بین این مقالات {29 مقاله} و ۳۰ مقاله که پژوهشگران فرستاده بودند در نهایت تعداد ۶ مقاله نامزد دریافت سومین دوره جایزه ملی دوسالانه نقد زرین شد.
دکتر ابراهیم خدایار، خاطرنشان کرد: در مرحله آخر هم که در دانشگاه لرستان برگزار شده است تعداد سه مقاله به عنوان مقالات برگزیده، تجلیل می‌ شوند.
گفتنی است امسال، انجمن علمی نقد ادبی ایران و مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، برگزارکنندگان و دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه لرستان، دانشگاه بین‌ المللی امام خمینی (ره) قزوین، مرکز لرستان‌ شناسی و مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس، از حامیان این جایزه بودند.

  • گروه خبری : مراسم و نشست,حوزه دانشکده علوم انسانی,گروه زبان و ادبیات فارسی,مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی
  • news code : 2405

تصاویر